resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 1566
    bir tespit olarak erol bulut'u yetiştirmiş teknik adam diyebiliriz. erol bulut da bunu inkar etmiyor. avcı en son malatyaspor bizim 4 sene önceki halimiz demiş.

    bir atasözü vardır: "ustayım diyebilmek için önce ustanı geçeceksin sonra da kendini geçecek bir usta yetiştireceksin..."

    çok temiz bir örnek olmuyor ama sanırım avcı, istanbulspor'da aykut kocaman'ın yardımcısı olarak kariyerine başladı. sonra hiddink'in de yardımcılığını yaptı. bizim paf takımında görev aldı, şampiyon yaptı hatta. şimdi hangisi yetiştirdi deriz bilemiyorum. ama avcı belli bir seviyeye getirdi ismini. sonra da erol bulut'u çıkardı. bulut da şimdiye kadar gayet iyi iş çıkardı. avcı diyor ki erol benim 4 sene önceki şablonumda. o da ilmik ilmik dokuyup avcı'nın başakşehir'le yaptığını, malatyaspor'la deneyecek. bu tam bir el vermedir. ustandan öğrendiklerini kendin uygulamandır.

    avcı - bulut ilişkisinden usta-öğrenci- öğrencinin ustalığı hikayesi görebiliriz. bunu zaman gösterecek. ne yazık ki bunu fatih terim, şenol güneş gibi isimli teknik adamlarda göremiyoruz.

    bu kadar laf ebeliğimin özeti, gerçekten ustayım demek istiyorsan seni geçmiş öğrencin olacak.

    edit: kupabeyterim'in milli takımda hamza hamzaoğlu'nu yetiştirdiği hatırlatması geldi. doğru da biraz antitez gibi de oldu sanki. böyle yazınca da anti terimci dersiniz. bülent korkmaz, okan buruk, suat kaya gibi teknik adamlar da terim'den feyz almıştır. ben teknik direktörün yanında aktif rol almış, işi direkt ondan öğrenmiş başarılı, gelecek vaat eden örnek vermeye çalıştım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın