resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 1562
    zamanında çok övdüğüm, hala da başarılı olarak gördüğüm bir teknik direktör. ama çok ciddi mental problemleri de olduğu aşikar.

    şimdi bu arkadaş, büyükşehir belediyespor zamanlarında, hükümet desteği de bu denli ayan beyan ortada değil iken herkesin takdir ettiği, başarılı bulduğu bir dönem geçirdi ve milli takım teknik direktörlüğüne kadar yükseldi. orada yaptığı, kelimenin tam anlamı ile "rezalet" futbolcu tercihleri ile kendi kuyusunu kazdı ve teneke bağlanıp gönderildi. işte bu olayın abdullah avcı'da çok büyük bir travma yarattığını düşünüyorum. taraftar desteksiz bir kulüpte at koşturup, bütün ilginç denemelerini hiçbir yargılama, yorum olmadan deneyebildiği bir kulüpten, o zamanlar hala ciddi anlamda bütün ülkenin desteklediği milli takım teknik direktörlüğüne gelince baskının altında ezim ezim ezildi. yorumcular, futbol camiası vs. herkes abdullah avcı'ya gömüyordu. ama o alışık değildi. topuklarını vura vura belediye kulübüne geri döndü.

    siyasetin gayet de kol gibi girmiş olduğu sporda, sporun siyasi ayağının en bariz temsilcisi başakşehir kulübünde yine taraftarsız, baskısız, 1-0'a yatış taktiği ile yine başarılı olmaya başladı. yalan yok bu süreçte doğru transferler yapıldı, takıma en doğru takviyeler yapıldı. bu gelenlerin, gidenlerin maliyetlerinin kamuoyu ile paylaşılmaması ayrı bir rezalet olsa da, gelen futbolcuların doğru isimler olmadığını kimse söyleyemez. abdullah avcı'nın faydalanamadığı bir transfer hatırlamıyorum doğrusu. yani zaten türkiye gibi bir ülkenin futbol liginde, alenen iktidar destekli, eli kolu oldukça uzun bir başkan ile kimselere açıklamadığınız transfer maliyeti ile başarılı olmamak zor olsa gerek. kötü teknik direktör müdür? kesinlikle değildir. ama birkaç sezon üstüste şampiyonluğa oynadıktan sonra bu adamda yeni bir huy baş gösterdi ki bu huy milli takımdan teneke bağlanıp göstermesi sonucu yılların bastırılmış duygularının bir patlaması gibi gözüküyor.

    18 şubat 2019 antalyaspor başakşehir maçından sonra yaptığı açıklamalarda, yine "%84 pas isabeti yapmışız...kanatlardan doğru oyun ile...rakibin önemli oyuncusu hakan özmert'in ters ayağı ile...doukara'nın sol kulağına üfledik..." gibi açıklamalar ile hala ülkeye "bakın ben çok büyük bir taktisyenim." mesajı verme çabası içine girmiş. bunu kazandığı her maçtan sonra kesinlikle yapıyor. 2018-2019 sezonunda kazandıkları trabzon deplasmanı sonrası diyor ki; "trabzon deplasmanının zor olacağını söylemiştim..." oooo hocam bu inanılmaz çıkarımı nasıl yaptın ya? trabzon deplasmanının zor geçeceğini önceden tahmin edebilmek için, yılların futbol ve antrenörlük tecrübesi üzerine haftalarca ayrı bir analiz üzerine çalışmak lazım. bunu beckenbauer bile söyleyemez hocam hemen. tebrikler ne diyelim. galatasaray'ı yeniyor, ayrıca programa çıkıp, ekranlar üzerinde nasıl yendiğini anlatıyor. söylediği şeyler komik olmaya başladı. "tamam kral çok iyi taktisyensin." desek maçlardan sonra biraz susar mı acaba?

    bu anlattığım şeyi 17 şubat 2019 kayserispor göztepe maçı sonrası hikmet karaman'da yaptı. "cherry ile deniz'in yerini maç içinde değiştiriyorum. hop oraya umut'u alıyorum rakip de şaşırıyor tabii :d:d:d" falan diye açıklama yapıyor. nasıl adamlarsınız lan siz? 4:30'dan sonrasını izleyin. hareketlere bakın. 1 tane maç kazanmış ya. http://tr.beinsports.com/...bu-beni-mutlu-ediyor

    bu tarz adamları gördükçe "sonuna kadar fatih terim" diyorum. kalitesi ile bu ligteki meslektaşlarından fersah fersah önde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın