• 118
    felipe melo'nun klonu, tekrar 18-19 yaşında brezilya'da gremio'da falan olsa, şimdiden 15-20 milyon euro'lara sevilla, valencia, napoli vs. sıraya girer, 21-22'den sonra da 40-50 milyon civarına o en büyük dediğimiz takımlara transfer olur.

    bizim için büyük ikramiye gibiydi. 5-6 senede bir böyle transferler denk getiririz. avrupa'nın en büyüklerinde kötü sezonlar geçirip, bir dönemliğine bile olsa çaptan düşmüş, kendisine bir sıçrama rampası arayan oyuncuları transfer ederiz. bunun son iki örneğinden birisi de felipe melo'ydu. diğeri de sneijder'di zaten.

    fernando için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. çünkü city'e zaten 25 yaşından sonra transfer olmuş, porto'ya gelişi ise hemen her yetenekli brezilyalı gibi benzer. her transfer dönemi brezilya'dan portekiz'e birsürü oyuncu transfer olur. çünkü portekiz'de brezilyalı futbolcular yabancı sayılmazlar ve hem kültürleri çok benzer, hem de dilleri aynı. birkaç sene kalıp portekiz pasaportu elde etmeleri de çok zor olmuyor. maicon da öyleydi, bir zamanlar sporting'de oynayan, hatta portekiz milli takımı santraforu bile seçilen liedson da öyleydi, şu aralar bursaspor'daki lima da öyle, hatta marcao bile öyle. bunlar ilk aklıma gelenler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın