• 204
    (bkz: #2622389)

    dost acı söyler atasözündeki dostan daha dost, söyledikleriyse daha acı olan yazar. sabır taşı çatlamış sonunda haklı olarak. ben de kendisiyle sonuna kadar aynı fikirdeyim.

    daha önce de belirtmiştim bu takımda 4 4 2 oynayacak bir oyuncu grubu an itibariyle olmadığı için 4 4 1 1 oynamalıyız diye. (bkz: #2612752) ama yok. neymiş 4 4 2 çok demodeymiş, dünyada 4 3 3 furyası varmış biz de furyaya uymalıymışız yoksa çağın dışında gerisinde kalırmışız. bugün çağın ilerisinde olarak görülen ülkelerden biri olan almanya'da 80-90'ların 3 5 2'si modernize edilmiş olarak oynanıyor. üstelik bu taktikleri oynatan hocalar da öyle yaşlı kurt filan da değiller* *. o taktiklerin revaçta olduğu zamanları hatırlamayacak yaştalar. buna ne diyeceksiniz? ne yani o yeni yetmeler bizden daha mı az biliyor?

    ister beğenin ister beğenmeyin, kendimce bir tespitim var toplumumuza yönelik olarak. hatta bu konuda dünyada en iyi olan toplumlardan biri olduğumuzu iddia edebilirim.

    o da şu ki ''biz toplum olarak bir şey olmadan, olmuş gibi görünmeyi çok ama çok seviyoruz.'' yani -mış gibi görünmek. misal, zengin olmadan zengin gibi görünmek*. bilgi ve donanım kazanmadan bilgili gibi görünmek*. vs vs vs.

    an itibariyle takım olarak da yapmaya çalıştığımız şey tam olarak bu. 4-3-3 oynayamayacığımızı bile bile oynamış gibi görünmeye çalışıyoruz. ve ne yazık ki sonuçlarını hepimiz görüyoruz. hatta son olarak kendimden bir örnek vereyim. basit bir bilgisayar oyununda* bile online maçlarda rakiplerin neredeyse %90'ı 4'lü savunma ile oynarken ben 5 3 2 ile oynuyorum. hatta bu oyunda dünya 1.'liğine yükselmiş olan kayınbiraderim * de 5 2 1 2 oynuyor. ee noluyor şimdi biz demode mi oluyoruz. banal mı oluyoruz. biraderin başarısı ortada benim galibiyet yüzdemse %87, attığım gol ortalaması 4, yediğim gol 0.7.

    geçiniz kardeşim bu başkası ne yapıyor, ne diyorları. kendimize bakalım, takımımıza bakalım, bu kadroyla ne yapabilirize ne oynayabilirize bakalım artık. yoksa atı alan* üsküdar'ı geçti, geçiyor, geçecek.

    bilginize.

    (bkz: mazlum'u getirin abimiz çok sinirli)
App Store'dan indirin Google Play'den alın