• 21112
    yine yeniden biraz taktik bilgisi olan bir avrupa takimina karsi (ki hatta bildigin b takimlariyla oynuyorlar) surunen, organize atak yapamayan takim.

    bunun en dramatik ornegini (bkz: 24 ekim 2018 galatasaray schalke 04 maçı)'nda gormustuk. genc teknik direktor domenico tedesco, ki onun da kadrosu kume dusme civarindaydi, beni galatasaray'i hayatimda gormedigim sekilde evire cevire dovmustu. ceza sahasinda bitirememeleri ve iki penaltilarinin verilmemesi sebebiyle 0-0 berabere kalmistik, ama ben hicbir maci izlemekten o kadar kotu hissederek kalkmamistim.

    dunya futbolu son 10 yilda, ve ozellikle son 5 yilda cok degisti. avrupa'da basarilarimizi kazandigimiz presin doktorasi yapildi, o presi kirmanin da doktorasi yapildi. kagit uzerinde rezalet olan bu kadronun ne kadar kolay oyun yonunu degistirdigini, ne kadar kolay bos alanlari buldugunu izleyin. su an galatasaray'in sahadaki kadrosu benfica'ninkinden cok daha iyi. belki bir gol sikistiririz, bir seyler olur. fakat 2012'den bu yana avrupa takimlarina karsi oynadigimiz her macta sinifta kaliyoruz. bu turkiye'de goze batmiyor cunku turkiye'de futbol oynanmiyor, fakat taktik bilgimiz uefa kupasi'ni kazandigimizda belki de avrupa'nin onundeyken, su an cok gerisindeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın