• 21097
    gelecek sezonun planlamasını şimdiden yapması gereken takımdır. eksikleri belli. ancak önce yolların ayrılması gerekenlerle başlayalım:

    maicon, fernando, belhanda, feghouli, donk, eren ve mariano. bu oyuncular hem maaşları yüksek hem de beklenen faydayı sağlayamayan oyuncular. bunun yanı sıra ndiaye ve henry de kulüplerine geri dönecekler. şükür ki semih de dönecek.

    bu bağlamda elimizde kalan oyunculara bir bakalım:

    muslera
    ismail çipe
    luyindama
    marcao
    ahmet çalık
    yuto
    ömer bayram
    emre taşdemir
    linnes

    selçuk
    emre akbaba

    sinan gümüş
    yunus akgün
    mitroglou
    diagne
    muğdat

    selçuk daha düşük bir maaşla kalır. terim onu yollamaz. burası net. muğdat bence mutlaka gönderilir. kendisine yer bulması mümkün değil. sinan gümüş kalacaktır. bu şartlarda yunus da kalmalı.

    görünen tablo ortada. 2 kanat ve 3 orta saha transferi şart. 1 tane de yedek sağ bek ve stoper. gidecek oyunculardan alınacak bonservis bedelleri ile transfer yapabileceğimizi umuyorum. geçen günlerde ceferin'in ffp kapsamında transfer sınırı olan takımlara biraz daha serbestlik sağlanabileceğine dair söylemleri olduğu dillendirilmişti. ne kadar doğrudur bilemiyorum. ama her şartta 7 transfer yapacaksak bunların en az 3 tanesi bonservisi elinde oyunculardan oluşmalı ki bonservisli oyuncularda da kaliteyi koruyabilelim. peki sözleşmesi biten hangi oyuncuları alabiliriz?

    yacine brahimi - yaş 29. yüksek ücretle kandırabiliriz ama şart değil.
    juan mata - yaş 31. yine yüksek maaş isteyecektir. şampiyonlar ligine gidersek olabilir.
    alan dzagoev - bence bize en uygun isim. maaş konusunda da uçmaz diye düşünüyorum. yaşı da 29. tam bir lider orta saha oyuncusu.
    ramires - biraz yaşlı ama en az 1 sezon orta sahada fark yaratır.
    leroy fer - çok kaliteli bir oyuncu. onun da yaşı 29. orta sahada fark yaratabilecek bir isim.

    ben olsam dzagoev ve leroy fer ile görüşmelere başlarım. ikisi de çok katkı verebilecek isimler. ancak yeniden ndiaye'yi kiralayacaksak dzagoev'de karar kılardım. temiz ve disiplinli bir oyuncu. şut var, frikik var, rus, disiplinli, çalışkan...

    daha pek çok isim üzerinde durulabilir elbette. ancak ne oynayacağımıza da karar vermemiz lazım. 4-3-3'te devam mı edeceğiz? 4-4-1-1'e mi döneceğiz? 4-2-3-1 mi oynayacağız? nasıl bir hücum planımız olacak? kanatlardan mı gideceğiz? ortadan mı saldıracağız? paslı set hücumu mu yapacağız? kontratağa mı çıkacağız?

    bunları kesinleştirdikten sonra ön libero ve kanat oyuncusu transferine yönelebiliriz. tabii önce önümüzdeki sezon şampiyonlar ligi'nde bulunma şansını kaçırmamamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın