resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 399
    oynadığı ilk iki maç itibariyle umut vermiş stoperimiz, ama kesin yargılar için zaman lazım. ayakları yere basan, sağlam, hava toplarında savunma anlamında etkili. hücumda da iyi orta gelirse, hareketlenmesi, top sezgileri yüksek. yani çok gol atabileceğini söylediğimde, "amerikayı keşfetmiyorsun, gol atacağı belli" diyenler için belirtiyorum, ezbere ya da boyuna, fiziğine bakarak söylemiyorum.

    eren derdiyok da uzun boylu, pek çok uzun boylu yapılı oyuncu da var, ama hava topu sezgisi, hareketlenme, vuruş becerisi, darbe gücü, bunlar başka şeyler. bunlardan yola çıkarak söylüyorum, yeterki geleneksel ön direk şenliklerimizi bırakıp, doğru düzgün duran top çalışalım. ayrıca ayakları kötü diyen bunu neye bakarak söylüyor? bana ayakları iyi, pasları düzgün ve soğukkanlı izlenimi verdi. mesela 6 şubat 2019 galatasaray hatayspor maçında bir arapas girişimi vardı, serdar ve maicon el ele ne kadar çabalasa da, o pası atamazdı.

    kendisinde tek eksiklik, ara ara ciddi konsantrasyon kaybı yaşaması. her iki maçta da iki defa bu kaybı yaşadı ve sonucu çok kötü olabilecek iki hata yaptı. 2 şubat 2019 alanyaspor galatasaray maçında hatasını marcao kapatırken, 6 şubat 2019 galatasaray hatayspor maçında kendisi riskli de olsa, telafi etti. uyum sorunu yaşadığı belli oluyor. hala halısahaya yeni çağırılmış adam gibi bir izlenim veriyor sahada. biraz daha zaman verilirse, bu sorunu aşacak ve marcao ile çok uyumlu olacaklar emin olabilirsiniz. ayrıca ağır değil, bazen zamanlama hatası yapıyor ama sakar da değil. yavaş kesinlikle değil, bir stopere göre, fiziğine göre oldukça hızlı bile sayılır.

    kısaca maicon'la falan kıyaslanmamalı, servet çetin falan kesinlikle değil, chedjou da değil. bambaşka bir stili var ve gelişime açık bir oyuncu. yani iki maçtan sonra kanıya varmak gerçekten çok saçma. stoperlerin işi zordur, çünkü savunma ekip işidir. bekleri tanıyacak, yanında oynayanları tanıyacak, ortasahayı tanıyacak, önliberoyu bilmeli, yedek savunmacıları tanıyacak, kalecileri tanıyacak, hepsiyle iletişim içerisinde, hepsinin huyunu suyunu öğrenmesi lazım. hatta savunmaya desteğe gelenlerin bile ne yapacağını öğrenlemeli, kornerlerde yardıma gelen santrforun bile ne yapacağını bilmesi lazım. yani zamana ve sabıra ihtiyacı var, iyi olacak iyi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın