• 177
    nba takımlarını aziz yıldırım yönetiyor ya da kap'a bildirimsiz transfer yapılır falan zannediliyor herhalde. nba'de salary cap diye bir şey var ve babalar gibi gelecek sene buna takılacak takımdır. bu cap aşılamaz mı? aşılabilir. lüks vergisi dilimine girilemez mi? girilebilir. ama elindeki oyuncuların bird haklarını kullanarak yaptığın kontrat uzatımlarında aşılabilir, dışarıdan oyuncu alınca değil.

    şu an itibariyle kontratlı 4 adamı, curry, green, igudala ve livingston 84 milyon dolar ediyor. gelecek salary cap ne kadar? 110 milyon dolar. takımda 15 oyuncu tutma zorunluluğu var. geri kalanların her birisine minimum kontrat sunulsa 15 milyon eder. ee klay thompson? zaten thompson cap'in bir hayli aşılmasını tek başına sağlayacak ne durant'i daha allah aşkına...

    hayatımda duyduğum en komik şeylerden birisidir yeni durant'lerin bulunması. kevin durant denilen adam şu an kesin olarak bu ligin en iyi 5 oyuncusundan biri. bana göre ise lebron'dan sonraki en iyisi. gsw'de sanki üçlünün yanında yedek parçaymış muamelesi gösteriliyor ama curry hariç diğerlerinin hiçbiri yanına dahi yaklaşamaz, diğerlerinin toplamı bir durant etmez.

    şu anki takıma daha ne cousinsler gelir evet bu doğrudur. ama içinde durant olan şu anki takıma gelir, durantsiz olana değil. durantsiz takıma gelen javale mcgee falan olur cousins değil. lebron'ın cleveland'ına da herkes gitmek istiyordu. burada mevzu şampiyon olmak isteğidir. bu takımda beni çağırsalar saat başı bütün kompleksi ücret almadan temizlerim. (oregon bölgesi vergisizdir bu arada. çok iyi alışveriş yapılır. sırf bunun için giderima)

    gelelim demarcus cousins'a. bu adam dandik bir yama falan değil, bir süper yıldız. ligi domine edebilecek bir güce sahip. bu sene 5 milyon dolarlık kontrat alması doğrudan sezonun büyük kısmında oynayamayacak ve şampiyon olmak istemesidir. bu sene de gsw şampiyon olursa kendinin ne kadar büyük rolü olduğunu hep beraber göreceğiz. neden mi? çünkü yıllardır pivotsuzluktan kıvranan takımlar yok artık. gsw'nin yıllardır finalde karşılaştığı takım kim? cleveland. bu süreçte cleveland'ın pivotu kimdi? tristan thompson. sizi de bir gülme tutmadı mı? tabi ki bu takıma karşı pivotsuz kazanırsın. ama şu an batıda nikola jokic, rudy gobert, jusuf nurkic gibi pivotların olduğu takımlar playoffun içinde. bunların hepsi skorer oyuncular. bu arada kristaps porzingis'in dallas'a takas olduğunu daha önce söylemiş miydim? sıkıysa bunlara tristan thompson muamelesi göstersinler.

    takım çökecek derken altına dinamit bağlanmayacak herhalde. bir kere durant çok büyük bir kaybı olacak ve telafi edecek mühimmat yok takımda. pivot eksikliği de devasa olacak. bu takımı farklı arayışa sürükleyecek. bir sonraki sene de bu arayış içinde draymond green ve andre iguadala muhtemelen gider ve bu şekilde ufalanma başlar.

    ha bütün bunları tersine çevirme şansı var. kevin durant'i tutup klay thompson ile mecburi olarak draymond green'e kapıyı gösterirlerse ancak olur. çünkü green ve durant bir daha aynı takımda olmaz. curry ve durant'in yanına all star kalibresinde bir oyuncu koyulsa bile yine şampiyonluk adayı olarak devam ederler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın