• 225
    ülkemizde gayet yaygın bir şekilde kullanılan bir insanlık suçudur. bunun son örneğini ise suriyeli mültecilerde görüyoruz. en ufak bir adli vakanın olası ilk 'suçlusu' suriyeliler. üç kuruş etmeyecek evini kırk katı fiyatına suriyelilere kiraya verenler kalkmış "ülkemde suriyeli istemiyorum" diye ağzından tükürükler saçarak böğürüyor.

    ayrıca bu ırkçılığın başka örneklerini büyük toplum nezdinde -her ne kadar meşrulaştırmasa da, zira ırkçılığın hiçbir meşru yanı olamaz- tarihsel yaşanmışlıklar sebebiyle rumlar, ermeniler özelinde de görebiliriz. ayrıca, siyahiler üzerinde görmediğimiz de koca bir yalandır. diğer ırklara nazaran daha az olabilir, fakat yine de görmek pek tabii mümkündür. (bkz: festus okey) (bkz: jesca nankabirwa) festus okey, belki bazınız biliyor olabilir, polis kurşunuyla öldürülmüştü. jesca nankabirwa ise 6 eylül 2014'te evinden çıkıp bir tanıdığının evine gitti, bir daha kendisinden haber alınamadı ve bir süre sonra cansız bedeni bulundu.

    velhasıl kelam, günümüz dünyasında hemen her ülkede hızla artan ırkçılık ve mülteci düşmanlığı ne yazık ki ülkemizde de gayet yaygın bir tercihtir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın