• 586
    abramoviç'in satın almasıyla birlikte teknik adamlara ingiltere'de en acımasız yaklaşan kulüptür. bunun ilk örneğini the special one(mourinho) kulübü 50 yıl sonra şampiyon yapıp, ertesi yıl açık ara yine şampiyonluğa taşıdı. üçüncü sezonunda yani 2007 yılında ligi kaybetmelerine rağmen şampiyonlar liginde yarı final oynatıp, lig kupası ve fa cup'ı kazandırsa da yeni sezon(2007-08 sezonu) başladıktan kısa bir süre sonra kovulmuştur. carlo ancelotti ise ilk sezonunda 2010 yılında üç yıllık manchester united hegemonyasını sonlandırdı fakat ertesi sezon lig şampiyonluğu tekrar united'a kaptırılınca o da görevinden alındı.
    malumunuz abramoviç "onu kovmam en büyük hatamdı." diyerek jose mourinho'yu tekrar chelsea'nin başına geçirdi ve mourinho ikinci sezonunda takımı 5 yıl aradan sonra tekrar ingiltere'de en tepeye çıkarsa da ertesi sezon kötü gidişat sonrası sezon sonunu göremeden ikinci kez mavilerden kovuldu.
    takvim yaprakları 2016 yazını gösterdiğinde conte ateşten gömleği giydi. gerçekten de işi çok zordu çünkü abramoviç bir yana guardiola city'e, mourinho ise manu'ya hoca olmuştu. ama conte hırslı bir italyandı ve iki sezonluk milli takım görevi sonrası ilk sözleri "kendimi garaja kapatılmış bir ferrari gibi hissediyorum." oldu. italyan hoca söylediklerinde ne kadar haklı olduğunu gösterdi ve daha ligin ilk yarısından işi bitirdi; şampiyon oldu. tabii ertesi sezon onun içinde işler iyi gitmedi; onunda hikayesi son buldu.
    bu sezon ise sarri takımın başına getirildi. kimsenin diş geçiremediği liverpool'a özellikle anfield'da cehennemden bir gün geçirtse de şuanda işler onun için de yolunda gitmiyor ve böyle devam ederse belki sezon sonunu bile göremeden italya'ya dönüş için uçak bileti eline verilecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın