• 1067
    durdurulması için önündeki tek engel galatasaray olan takım. ligin ikinci yarısında galatasaray'ın durumuna göre kollanma seviyeleri artıp azalacaktır. galatasaray kötü giderse göze batmamak için çok kasmayacaklardır. ama iyi giderse kollanma seviyelerinin dozu gittikçe artacaktır.

    bu sene geçen sezon ile karıştırılmamalıdır. çünkü onlar için o sene bu senedir. bu sene olamazlar ise bir daha hiç olamayacaklarını düşünüyor gibiler.

    bu sene şampiyon olmaları bizim için bir şampiyonluk kaybından daha kötü sonuçlara gidebilir. eğer şampiyon olup da söylendiği gibi yabancı sermayeye satılırlar ise gelecek seneler daha yüksek paralar harcayarak ligi domine edecek duruma getirilebilirler. şu anda taraftarı yok diye bunları küçümsememeliyiz. çünkü satın alanların başakşehir'den asıl bekledikleri çıkar taraftarın harcayacağı meblağlar değildir. futbolun yayın ve transfer gelirleri taraftar gelirlerinden çok daha fazla olmuştur.ayrıca başarılı oldukça taraftarları da artacaktır. unutmayalım ki, bizim son 30 yıldır özellikle avrupa'da kazandığımız başarılar taraftar sayımızda ciddi oranda artışa neden oldu.

    ayrıca bunlardan daha da önemlisi, futbol üzerinden kazanılan prestij ve bağlantıların, çok farklı alanlarda çok farklı kapıları açmasıdır. mesela türkiye'de ve hatta avrupa'da herhangi bir sektöre yatırım yapacak bir firma bir futbol takımını araç olarak kullanabilir.

    bu teoriler şu an için çok uzak gelebilir. veya başakşehir 2. 3. olsa da aynı senaryolar geçerli olabilir. bize düşen elimizden geldiğince yılanın başını küçükken ezmektir. galatasaray türkiye'nin en büyük kulübüdür. onu geçmek isteyen ancak sahada emek vererek ve adil bir şekilde bunu başarabiliyorsa geçmelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın