• 1528
    renktaşlar bu konu başlığına uzun uzun yazmak istemesemde özel mesajlardan bazı renktaşlarımıza verdiğim bilgileri genele yaymakta fayda var.

    öncelikle mali dönemlerimiz tuhaf, başkan bir tv yayınında bunun düzeltilmesi gerektiğini ifade etmişti. liseli dinolarımız genel kurulda bu öneriyi red ettiler. (yeğen, damat, oğlan kontenjanından paralanan vasatların koruyucu melekleri sevgili liseli dino nesli - neyse ki giderek pasifize ediyor genç üyeler, bizim çocuk tutunamadı iş hayatında ama klüpten xx.000 aylıkla danışman olsun zihniyeti tepki çekiyor.)

    ı. şampiyonlar ligi'nde sanırım sadece ayakbastı parasını içeren bir gelir var. prestij, performans ve tv yayın gelirleri muhtemelen yaz dönemi bilançosuna denk gelecek. kontrol ediniz bunu.

    ıı. gomis' gitti ama ondan gelen ile emre akbaba, nagatomo, ömer bayram, mikdat alındı. bu arada 10-20 arası genç akademi oyuncusu transfer edildi.

    ııı. dursun döneminden kalan 2-3 senelik bonservis borçları ödendi, amatör branşlarda 8 aydır para alamayan sporcular ve ilgili idari, lojistik ve destek unsurlarının borçları ödendi.

    ıv. store lardan kaynaklı kanamalar vardı. net hakim olmasamda bunlar durduruldu ve düzene oturtuldu.

    v. 10.000 tl ve üzeri maaş alan "danışmanlar" incelendi (susuyorum.)

    vi. gs parasıyla şampanya patlatılan otel yemek faturaları ödendi. (susuyorum )

    vii. denizbank'a riva ve florya arazi satışı öngörülen gelirinin kırdırılmasından doğan 30 milyon tl faiz ödendi. bu resmen fazia, bakın eski yönetimin başını yakması gereken bir fazia. 170 milyon tl iskonto edilen bir durumda nasıl ne için 30 milyon civarı faiz çıkar 1 1,5 senede?

    bir an evvel riva'nın satışa başlayıp o paranın denizbanka ödenmesi yoluyla klübün bu sıkıntıyı durduması lazım. dursun şürekası yeni bir aig belası yarattı. (kendi arsamda inşaatçının yapacağı işlerden gelecek olası geliri satmak için aracı kullandım, satıldı. proje - maketten gelecek para ile bankaya gelir kırdırdım, yüklü parayı bankaya bırakmama rağmen borçlu çıktım. halktan birinin başına gelse çarşı karışır. )
    villa sayısının artması ile bu kısımdan zararsız kurtulunacak bu da yönetimin düzenli devlet ziyaretleri ile sağlanan bir sulh ile oldu.

    viii. çok amaçlı kapalı spor salonu projesi izni alınması ve cezai yaptırımın engellenmesi . bu konu bir kere yazıldı bir gazetede kısa olarak ama bu da önemli sanırım 10 milyon tl veya $ lık bir cezadan kurtulundu. kısıtlı bilgiden bilemiyorum durumu. çatı kapatılmadığından salon yapılmalıydı. zemin durumu belli, bir girimde bahsetmiştim. yeni inşaat için beklenmeli. bundan doğan cezai unsur var.

    ix. daha önceki yazımda yazdığım antreman tesisleri arazisi mevzusu (ilgili girimi bulamadım bulursam buraya ekleyeceğim)

    bu yönetim bürokrat ve teknokrat zihniyet ile ilerliyor. bizim tepki verdiğimiz alanlarda hakim taraf olarak tepki verecek refleksleri zaman içinde oluşacak(umarım). mahallenin fırlaması, bıçkını tarzıyla değil yazılı anlaşmalar yoluyla ilerliyorlar.
    bu tabi ki uzun vadede akılcı ve faydalı bir yöntem olmakla beraber hasımların sayısını sabit tutar ve azaltır. fakat galatasaray geniş ailesinin refleksini , öfkesini ve tepkisini istenen şekilde ve süratte gösteremez.

    benim kendilerinden okuduğum yönetim anlayışı bu.

    o sebeple forvetsizlik tepkisiyle bende şahsen ara ara kulaklarını çınlatıyorum yönetimin, genel durum açısından körleşip çakal ve sırtlan sürüsünün eline koz/kuvvet vermemek gerektiğini düşünüyorum. (sol framde bahsedilen garip medya unsurlarını düşünün)

    twitter da galatasaraylı olduğunu sanan gerzekleri de bu vesileyle blokluyorum, tavsiye ederim.

    not: 1 aralık 2018 - 31 mayıs 2019 arası güzel bir kâr açıklayacak yönetim 120 ml tl üzeri olacak , öz kaynaklar -313 ml tl'den -198 ml tl'ye inecek. bu t.c. ziraat bankası yapılandırması hariç, yapılandırma ile muhtemelen daha da yüksek gelir oluşacak faiz çıkışı azalacağından.
    bu şu demek bu sene şampiyon olunup şl ye katılınırsa ekside duran öz kaynak durumu inecek ve 2020-2021 senesi sadece şl katılımı bile bizi düze çıkartacaktır finansal tablo olarak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın