• 1526
    şimdi daha detaylı yazmak istiyorum,

    öncelikle ;

    --- alıntı ---

    beşiktaş, fenerbahçe ve galatasaray, 1 haziran-30 kasım dönemi finansal tablolarını açıkladı.

    beşiktaş: 156 milyon 390 bin 704 tl zarar
    fenerbahçe: 54 milyon 726 bin 937 tl zarar
    galatasaray: 2 milyon 900 bin 609 tl kar

    --- alıntı ---

    beşiktaş'a çok girmek istemiyorum onlarda işler karışık biraz cebe para indirme durumları var anladığım kadarıyla fakat tabloya baktığımızda biz 3 milyon tl kar etmişiz, fenerbahçe 54 milyon tl zarar etmiş. fakat burada şöyle bir durum var bize şampiyonlar liginden 140 milyon tl'ye yakın para geldi eğer bu olmasaydı demek ki bizde 137 milyon tl zarar edecektik.

    bitti mi ? bitmedi. geçen sene biz şampiyon olduk, şimdi açtım baktım sadece lig şampiyonluğundan 170 milyon tl para almışız, bunu da çıkartırsak yani şampiyon da olamasaydık 300 milyon tl zararımız olmuş olacaktı.

    yani bunu neden yaptım ? bu sene şampiyonlar ligine katılmamış ve şampiyon olmamış fenerbahçe ile şampiyonlar ligine katılmamış ve şampiyon olmamış bir galatasaray'ı kıyasladım. amaç sadece yönetimin ekonomiyi nasıl yönettiği. yani biz bu sene şampiyon olamasaydık ve şampiyonlar ligine gidemeseydik 300 milyon tl zarar edecektik, bu durumda beşiktaş'ı da zarar olarak 2'ye katlamış oluyoruz.

    not: şampiyonluk parası olan 170 milyon tl eğer 1 hazirandan önce teslim edildiyse 137 milyon tl zarar oluyor bu durumda 2.sıraya geliyoruz ama 1 hazirandan önce teslim edildiyse 300 milyon tl zarar ile 1.sıraya yükseliyoruz. ( 3 takımı da aynı seviyeye çektim şampiyon olmamış ve şampiyonlar ligine katılmamış şeklinde )

    2. konuya gelelim ;

    --- alıntı ---

    bir önceki yıl aynı dönemde 116 milyon tl zarar eden galatasaray sportif a.ş., 1 haziran 2018-30 kasım 2018 döneminde 2.9 milyon tl kâr etmiştir, sportif başarının da ön habercisi olan bu mali başarı camiamıza hayırlı olsun

    yusuf yünay

    --- alıntı ---

    şimdide dursun özbek yönetimi ile mustafa cengiz yönetimini mali olarak kıyaslamak istiyorum.

    aynı dönemlerde dursun özbek yönetimi 116 milyon tl zarar etmiş, mustafa cengiz yönetimi 3 milyon tl kar etmiş veriler bunu söylüyor.

    öncelikle dursun özbek yönetimi 1 haziran 2018 ve 30 kasım 2017 tarihleri arasında yaklaşık 40 milyon euroluk transfer yaptı ve hemen hemen 20 milyon euroluk adam sattı. yani 20 milyon euroluk oyuncu almışlar bu dönemde, euro ise hemen hemen 4 tl seviyesindeymiş. yani bu durumda dursun özbek yönetimi 80 milyon tl transferden zarar etmiş, ayrıca şampiyonlar ligine katılsaydı 20 milyon eurodan 80 milyon tl daha yapıyor, yani bunları çıkarınca 44 milyon tl kar edecekmiş dursun yönetimi.

    yani özetlersek eğer dursun yönetimi tıpkı cengiz yönetimi gibi hiç transfer yapmasaydı ve şampiyonlar ligine katılsaydı 44 milyon tl kar edecekmiş, cengiz yönetimi 2 milyon tl kar etmiş durumda. üstüne üstlük şampiyonluktan gelen para 170 milyon tl 1 hazirandan önce mi geliyor sonra mı bunu bilmiyoruz.

    yazının özeti : şampiyonlar ligine katılmamış ve şampiyon olmamış galatasaray, fenerbahçe ve beşiktaş ile transfer yapmamış ve şampiyonlar ligine katılmış dursun özbek yönetimi ile cengiz yönetimini kıyasladım. peki bunları neden yaptım ? cengiz yönetiminin kulübün mali durumunu nasıl yönettiğini görmek için.

    not : dursun ve yönetiminden nefret ederim, mustafa cengiz yönetimine karşı tutumum şu 5-6 aydan beri önce nötr seviyesine geldi şimdide transferde ki başarısızlıkları yüzünden eksiye doğru gidiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın