• 1523
    açıklanan kardaki becerileri beşiktaş'ın açıkladığı kar ile karşılaştırılmaması gereken yönetim.
    tabii ki döviz kurlarını görmezden gelemeyiz. tl kazanıp euro harcıyoruz, son dönemdeki artış bütün kulüpleri kırdı geçti zaten. ama 2016 ve 2017 de kar açıklayan beşiktaş ile çok büyük farklar var.
    bjk, feda sezonlarının ardından yeni toparlamış, yüksek bonservis bedeli ödemeden (hatta nerdeyse hiç ödemeden) yalnızca takımın yıldızlarına yüksek maaş vererek(gomez, sosa, aboubakar) o başarıyı yakaladı. yönetiminin 3-4 sezonluk çalışmasının karşılığını aldı. bizde ise o süreçte kapıdan girip selam verene 2 milyon € sözleşme veriliyordu. karşılığı olmayan milyonlar saçılıyordu. arazilerimiz sudan ucuza elden çıkarılmış, para transfere harcanmış, geçmişten gelen borçlar ve faizleri yetmezmiş gibi takımda, zamanında yapılan uzun ve ağır sözleşmeleri sayesinde yattığı yerden para kazanan tonla futbolcu vardı.
    tam rakamları bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla 2016 bjk takım bütçesi 35-40 milyon €, bir sonraji sezon 45-50 milyon geçtiğimiz sezon ise 60-65 milyon € idi.
    bizim ise bu üç yılda 70 milyon€ dan 65 € e doğru küçük küçük iniyordu. bjk bu yıl yeniden küçülmeye gidiyor. yüksek maaşlı oyuncular bir bir elden çıkıyor. liverpool un peşinden koştuğu (!) vida da gittiğinde sanırım en yüksek maaşlı burak olacak.
    bizim ise böyle şansımız yok çünkü sözleşme şartlarımız çok ağır. oyuncu kendisi gitmek istemediği sürece gönderemiyoruz.

    o yüzden bu 3 milyon tl kar çok değerlidir, ve bu yönetimin kredisini büyük oranda arttırmıştır.
    yani karşılaştırılan bjk nin kar ettiği yıl, kur farkını geçtim, takım bütçesi bizim şu anki bütçemizin en az 10-15 milyon € altındaydı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın