• 267
    sezonun ikinci yarısının takımınız adına açılış maçı. özellikle biraz beklemek istedim ve maçın özetini 2 kere izledim fikrimin netleşmesi için.

    öncelikle çoğunluk gibi ben de bu maçın ölçü olarak kabul edilemeyeceğini düşünüyorum fakat bazı noktalarda elimizdeki işaretleri yorumlayabiliriz.

    bence bu maçın fatih terim için belirleyici bazı noktaları olacak.

    birincisi belhanda, feghouli, mariano formdaysa bu takımda onlar oynar. müthiş bir oyun kurma, adam eksiltme ve ileri kat etme becerileri var. tüm defansı ters taraftaki bek oyuncusuna kadar silkeliyorlar. günlerinde olduklarında bu üçlüyü izlemek büyük keyif.

    ikincisi eğer kondüsyon problemi yoksa fernando bu takımın temel taşı. umarım devre arasını fiziksel olarak verimli geçirmiştir takım, özellikle de fernando.

    onyekuru her ne kadar bu maçta çok iyi oynasa da ben sıkı bir defans karşısında çok fazla güvenmiyorum kendisine. en azından kendini henüz ispat ettiğini düşünmüyorum. fakat, evet buraya çok önemli bir parantez açmak lazım, bu sene kendisi forvetsiz bir takımın kanat oyuncusuydu. garry geçen sene bu kadar etkili olduysa bunun yüzde altmışı elbette kendi yeteneklerinden; fakat yüzde kırkı da gomisle olan uyumu, onun boşalttığı alanlar, defansın dengesini bozması üzerine önüne düşen fırsatlar sayesindeysi. onyekuru'nun da böyle bir durumda neler yapacağını görmek önemli.

    marcao için son derece olumluyum fakat uğursuzluk ve bela çağırmamak için şimdilik fazla yorum yapmak istemiyorum.

    linnes bu takımın bence bu takımın jokeri. iki bekte de, gerektiğinde kanatlarda da bir standardı mutlaka tutturuyor. takımda kalacaktır diye düşünüyorum.

    maicon'a güvenim yok açıkçası. güçlü ve hareketli forvetleri olan takımlara karşı yapacağı hatalar şimdiden gözümde canlanıyor. yine de sanırım sene sonuna kadar kendisiyle idare edeceğiz.

    şimdi transfer sonrası olası kadro yapılanmasını düşünecek olursak, iki forvet transfer ettiğimizi varsayalım:

    orta sahada n'diaye yedeğe gelip belhanda fernando'nun yanına geçebilir. sinan'ı da yedeğe çektiğimizde iki forvete yer açılmış oluyor. alan carvalho (eğer gelirse) forvet arkası, gezici bir hücumcu gibi oynarken bir yıpratıcı forvetle çok tehlikeli bir hücum hattımız olabilir. yeri geldiğinde n'diaye - belhanda veya forvet - n'diaye değişikliğiyle (belhanda şu anki rolünü üstlenerek) daha muhafazakar ve defansif bir yapıya bürünebiliriz. 4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-3 gibi formasyonları çok esnek ve rahat şekilde oynayabiliriz. bu bence çok ama çok büyük bir avantaj. aynı şekilde alan çift forvetten biri olarak sahada kalacağı zaman onyekuru'nun taktiksel açıdan oyundan alındığını çokça görebiliriz.

    son olarak:
    evet ankaragücü'nün içinde bulunduğu durum itibariyle bu maç test olarak kabul edilmemeli. fakat bizim de devre arasında kondüsyon çalışmalarına ağırlık verdiğimizi(genelde bunun dönüşünde zevksiz geçen maçlar izleriz) hatırlatmak gerekir. takımın belli bir alışkanlık edinmesi açısından önemli bence. ayrıca fenerbahçe de gerçek bir test olarak kabul edilemeyecek ümraniyespor'la oynadığında bir varlık gösteremedi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın