• 398
    ''fair'' olmayan kuraldır. biz sırf bu kurala uymak için geçen sene ndiaye, yazın gomis, şimdi ise ozan kabak ve rodrigues'i sattık. maicon, belhanda gibi isimleri saymıyorum. buna rağmen her şeyi kuruşu kuruşuna hesaplıyoruz. diğer taraftan araplarca satın alınmış psg sadece forvet üçlüsüne 450 milyon para verebiliyor. ee bunun şimdi neresi fair. eyy uefa sen kimsin.(burası işin esprisi tabii) bu gibi sebeplerden dolayı takımlar arası makas açılıyor ve hep aynı takımlar bu sahnede yer almaya başlıyor. bu da beraberinde futbolda tek düzelik ve sıkıcılık meydana getiriyor. tabiri caiz ise bir takım bir daha asla bileğinin hakkı ile avrupada kupa kazanamayıcak hale getiriliyor. ajax gibi altyapı takımlarının eli giderek güçsüzleniyor.
    her ne kadar ajax gibi takımların eline bu satışlardan iyi para geçiyor ise de yakında bu paralar geçmeyecek. avrupanın zengin kulüpleri (psg, city, real) hazır oyuncu almanın ne kadar pahalı olduğunu gördüler, bu yüzden altyapılarına büyük yatırımlar yapıyorlar. 5-10 sene içinde bu zengin kulüplerin altyapısı ve hollanda/belçika gibi maddi gücü nispeten düşük ülkelerin altyapıları arasında büyük bir uçurum olacağını tahmin ediyorum. bu kulüplere ilk darbeyi vuran bosman kanunları idi ve bu uçurumların artması bu kulüplerin yarışmacılığını büyük ölçüde geriye itecek.
    futbol daha da tekdüze hale gelecek, modern futbol adı altında futbolun defansifleşmesi ile de seyirci sayılarında düşüş olacağını tahmin ediyorum. bu şekilde futbol kendini imha edecektir.
    tabii biraz ütopik olduğunun farkındayım ama benim beklentim bunlar. özellikle arsene wenger gibi futbol adamları bunu engellemeye çalıştı ise de başarılı olamadılar ve pes ettiler.(mesut ve sanchez transferleri ile başladı)
    ben iki jenerasyon içinde futbolun yerini e-sporların almasını bekliyorum. olmaz diyeceğinizi biliyorum ben de bunun karşılığı belli olmaz diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın