• 1152
    moderasyon içerisinden sevgili salyangoz ağabeyimin abdurrahim albayrak ve onun şivesi üzerinden girilen entry'lere ilişkin olaylar bölümünden de takip edilebilecek üzere girdiği entry'sidir;

    --- alıntı ---

    önemli hatırlatma;

    sözlüğün iki bin dört yüz dört sayılı entrysi (bkz: #2404)

    malesef şu sıralar abdürrahim albayrak üzerinden örneklerine çokca denk geldiğimiz tatsız bir kural ihlaline dikkatinizi çekmek istiyoruz. insanların fiziksel, zihinsel özürleriyle yada zaaflarıyla küçük düşürülmeye çalışılması formatımız dışındadır. lütfen bu sınırlamayı geniş yorumlayın. zira bir yöneticimizin şiveli veya muntazam olmayan türkçesindeki aksaklığı, yolunda gitmediğine inandığınız transfer döneminin tasfirinde kullanmak sözlük ilkelerinin hiç biriyle bağdaşmaz.

    rakiplerimiz için gösterdiğimiz hassasiyet ve saygıyı galatasaray'ımız için öncelikle talep ediyoruz.

    bu tarz entryleri gördüğümüzde siliyoruz. sizlerden de hem kuralı uygulamada hem de ihbarlar aracılıği ile uygulanmasına yardımcı olmada katılım bekliyoruz.

    saygılarımızla.

    --- alıntı ---

    ben kendi adıma buna biraz ekleme yapmak amacıyla bir şeyler karalamak istiyorum.

    öncelikle benzer bir entry girmiş biri olarak kendimi buradan ihbar etmekle işe başlıyorum.

    (bkz: yaran spor tweetleri/#2578359) -> buradan ulaşılabilecek olan bu entry sanırım yukarıdaki hassasiyetin nüvelerini barındırıyor. ancak şahsımın hiçbir zaman bir insanı fiziksel özellikleri, memleketi, şivesi, güzelliği-çirkinliği üzerinden yargılama veya aşağılama gibi bir girişimi olmamıştır. kimseyi böyle bir şekilde küçük düşürme amacı taşımamışımdır.

    hakeza burada benzer diyalogları yazan sevgili renktaşlarımızın da benzer bir amacı olduğunu düşünmüyorum. yalnızca mizah amaçlı yapılması dahi rahatsız edici görünmüş ki böyle bir hatırlatma gereği duyulmuş. moderasyonun bu konularda hassas olduğunu ve benzer konularda da gayet tutarlı davrandığına kaç defa şahit olmuşumdur kim bilir.

    sonuç itibariyle yazarlardan bir kısmı bu tarz mizahi işlere gülebiliyor iken kimileri de bir şekilde bundan rahatsızlık duymuş olabilir. ancak ortada kimseyi şivesi üzerinden küçük düşürme gibi bir amaç taşıyan bir giriye ben şahsen rast gelmedim. şayet öyle bir durum yaşandıysa şimdiden şahsım adına özür dilerim. tabii ki hepsinin yanında böyle bir kural olması da yapılması gerekeni açıkça ortaya koyuyor. ancak o kuralın bir de kişiye göre yorumlanması mevzusu var ki yukarıda açıklamasını alıntıladığım insan bir hukukçu ve bu işi yıllardır yapıyor. ben yalnızca onun gibi yorumlamamıştım yazılanları.

    umarım art niyetle yazılmış bir şeyler yoktur ki böyle olmamışsa iş daha vahim bence. entry'min sonlarında iken aklıma gelmesi vesilesiyle de eklemeliyim ki; ihbar ettiğim içeriği oluşturduğum gün varian rumuzlu renktaşımızla mesaj kutumuzda konuşurken ona da abdurrahim albayrak'ın özünde çok iyi bir insan olduğunu yazdığımı belirtmek isterim.

    sevgi ve saygılarımla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın