• 1305
    kendi açımdan değerlendirdiğimde planlama ve strateji konularında büyük zaafiyet gösteren yönetimdir. şimdi mevcut yönetimin yapamadıklarını tek tek saymaya gerek yok, ancak arkasında gösterilen iki net gerekçe var:

    bunlar:
    1. ffp anlaşması nedeniyle maddi açmazlar mevcut.
    2. ülkenin gelen ekonomik koşulları nedeniyle nakit sıkıntısı mevcut.

    valla kimse kusura bakmasın ama hele ki şampiyonlar ligi'ne gittiğimiz bir sezonda ben bunların haklı gerekçeler olduğunu düşünmüyorum. biz ffp anlaşmasını 2017/18 sezonu bitiminden önce yaptık. o zaman belliydi satmadan bonservis ödeyemeyecek durumda oluşumuz. ben bu halimle bile 2 tane 11 yaparım sıfır bonservisli oyuncuların piyasasından, avrupa piyasasında her takımda 2-5 oyuncu bonservisini eline alarak takım değiştirir her sezon. muğdat çelik haricinde bir tane bu statüde adam bulamıyor muyuz? üstelik elinde kupa 1 katılımı gibi önemli bir koz var. transfer sezonu denilen hadise sadece yeni oyuncunun kayıtlandığı dönemdir. transfer yılın her günü yapılır. takımı gözün kapalı emanet edebileceğin efsane teknik direktörün dümenin başındayken bu dayandırılan gerekçeler biraz trajikomik.

    yaz transferi büyük bir hayal kırıklığı ile sonlandı, kaymak gibi gruptan son dakikalarda "schalke yemese de, daha büyük bir rezillik çıkmasa" duyguları ile şampiyonlar ligi'nden ve en az 5 milyon €'luk daha az bir kazançtan olduk. ligde birinci sıranın 6 puan arkasındayız. tüm bunlara rağmen taraftar yine özverili bir şekilde statları doldurdu, tarihte görülmemiş şekilde kulüp ürünleri alma üzerine kampanyalar geliştirdi. ancak yine ne oldu, 8 ocak itibarı ile anca spor kanallarına meze oluyoruz. tekrar diyorum transfer sezonu sadece kayıt dönemidir. şimdiye kadar çoktan anlaşıp, ilk günü atman gerekir imzayı, netekim rakiplerin öyle yaptılar. kaldı ki kişisel olarak gelsin zlatan, gitsin falcao verelim 10-15 neyse kafasında biri de değilim. potansiyelli, makul maaşlı bir oyuncu gelmesine niye ses çıkarayım ki?

    daha bir de ağustos ayında tüm paralar ödendi açıklaması olmasına rağmen ayrılık kararları alının oyuncuların neredeyse 1'er yıllık maaşlarının ödenmediğine dair haberler günledir ortalıkta dolaşıyor. bu konuda yetkili bir ağız çıkıp da işin aslını astarını anlatmıyor. daha da vahimi, bir açıklama olmaması bana haberlerin doğruya daha yakın olabileceği izlenimini veriyor.

    velhasıl kelam, lafı çok uzattım. daha yazmaya kalksam bu yazdıklarım giriş cümlesi olur. umarım ki, tez vakitte kalbimizi verdiğimiz bu kulübün emin ellerde olduğu hissi ile yaşamımıza devam ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın