• 20814
    bugünü daha sağlıklı değerlendirebilmek için 1,5 sezon önceye dönelim.

    facia gibi geçen birkaç yılın ardından galatasaray, ligi istediği yerde bitirememiş olsa da en azından teknik direktör konusunda istikrar sağlamak adına dönemin teknik direktörü igor tudor ile yola devam etme kararı alıyor, kadroda ise ciddi bir revizyona gidiyordu. tam da bu noktada sıfırdan kadro kurma görevi bir zorunluluk olarak yönetim ve teknik kadronun önünde duruyordu. bu durum, halihazırdaki ekonomik sıkıntılarla birleştiğinde galatasaray için ortaya tek bir yol çıkıyordu: kusursuza yakın bir transfer planlaması…

    bilhassa türkiye’de üzerine henüz uzlaşıya varılamamış temel bir problem söz konusu: bir teknik direktör elindeki malzemeye göre mi hareket etmeli, yoksa imkanlar dahilinde kendi kafasındaki sisteme uygun bir takım mı kurmalı?

    financial fair play sonrasında imkanlar son derece kısıtlı bir hal alınca ilk opsiyon tercih değil, bir zorunluluk halini almaya başladı. ancak öncesinde de durum çok farklı değildi. taraftar baskısının yoğun olduğu, başarının tek kıstas kabul edildiği ancak günün sonunda tek bir kulübün şampiyon olabildiği bu futbol ikliminde elbette birileri ideallerinden vazgeçmek zorunda kalıyor ve sistem inşası imkansız hale geliyor.

    http://plasedergi.com/...F39Pf_h6HUt4Me6Q-tog
App Store'dan indirin Google Play'den alın