resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1427
    taraftarın kendisiyle ilgili galeyanına şaşırtan wonderkid. yaşını ve adını değişseniz 7.5 milyon euro'ya buradan cebelitarıka kadar omzunda taşıyacak bin galatasaray taraftarı bulunur. elelri değmişken dönüşte de onbin fenerliyi yok ederler.

    ozan'ın bu kadar heyecan yaratmasının bir kaç sebebi var. 1.tüm altyapı oyuncuları gibi, ürettiğimiz bir değer olduğundan gözümüze çok kıymetli görünmesi. 2. bakın bunu gerçekten her entrymde yazıyorum; eli yüzü düzgün insana olan inanılmaz açlığımız (fen lisesi, adamlıktan muhaf görünüm) 3. vasat bir stoper düzeyine henüz 18 yaşında ve 3 ay oynayarak ulaşmış olması- ki bu yüzden wonderkid. yani gelişirse üst düzey olacak. ama gelişirse. şu haliyle değil. şu haliyle vasat.

    yani hepimiz bal gibi biliyoruz ki gelişimini sürdüremezse, düzenli oynayamaz, rekabeten kendinden zayıf veya çok kuvvetli değil denk maçlarda bulunamazsa ve desteği olmazsa en iyi ihtimal mevcut vasatıyla devam eder.

    bu yüzden, kendisi ve menajeri anlamasa da ozan'ın galatasaray formasına galatasarayın ozan'a duyduğundan daha fazla ihtiyacı var. bunu unutarak tartışmamız yanlış.

    ayrıca arsasına istimlak çıkmış köylü kurnazı gibi "otuza satarız!", "kırka gider!" hezeyanlarımızın da büyük hata olduğunu düşünüyorum. kjaer gibi iyi bir stoperin 8 milyon bonservisle gidip geldiği türksel über ligimizde ozan'ı 7.5 milyona kapacak kuluüplerin sıraya girdiğini filan da sanmıyorum.

    velhasıl, canı isterse oynar, canı isterse gider. takımına ne kadar emek verirse o kadar değer görür. bakın bunun tekrar altını çiziyorum; takımına ne kadar emek verirse o kadar kıymeti vardır.

    4 aylığına galatasaray stoper tandeminde sırıtmadı diye kendisine altın yumurtlayacak tavuk muamelesi yapmanın gereği yoktur. en başta mert korkmaza saygısızlıktır bu.

    son bir şey daha. ben zaten 30 milyon getirdi diye hiç bir futbolcuyu efsane diye anamam. ona sermaye denir. ne zamanki galatasarayda uzun yıllar oynar, başımızı öne eğdirmez, elinden gelenin en iyisini yapar ve başardıkları muadillerinden üstündür, benim için o zaman "galatasaraylı ozan" olur.

    şimdi canı ne isterse onu yapabilir. koca galatasaray 20-30 milyon parayla da batmaz. düşünki dursun batıramadı o kadar çabasına karşın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın