resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 9065
    yaşına ve son yıllardaki performansına bakınca (performans düşüklüğünde takımın payı da var); 10m€ şu zaman da kendisi için ziyadesiyle makul bir para ve böyle bir şey gerçekleşirse karşı çıkmam. ama bu teklifi bir güney amerika takımının yapacağının söylenmesi, doğruluk payını ziyadesiyle azaltıyor.

    muslera kulübümüz için efsane bir oyuncudur. bunda herkes hemfikir ama; yeri dolmaz, kıymeti bilinmiyor, size zapata müstehak tarzı yorumlar yapıcı değil. muslera gibi bir efsane kolay olunmaz ama yeri de dolar, bakarsın yerini dolduran adam yeni bir efsanemiz olur kim bilir?

    oldu da 2018 - 2019 sezonu ara transfer döneminde muslera satıldı diyelim; bu süreç nasıl yönetilebilir? bence yarım sezonluğuna, avrupa ligi’nde sırıtmayacak tecrübeli bir kaleci kiralanabilir. mesela manchester city’den claudio bravo, chelsea‘den willy caballero gibi isimler şu an aklıma gelen ilk isimler ama umuyorum ki işimize yarayacak, yarım sezonluk uygun profildeki kalecileri size doğru aksedebildim. özellikle city ile olan geçmiş ve mevcut ilişkilerimiz de hesaba katılınca, bravo konusunda şartlar biraz zorlanabilir. kendisi zaten yanılmıyorsam şu an 3.kaleci konumunda city’de bir zemin yoklanabilir.

    sezon* sonundaysa duruma göre bonservisi alınır ya da aynı muslera’nın geldiği yaşta potansiyelli bir genç kaleci bulunabilir. ya da bu sezon sonu bizim ligimizde iş yapacak bir sürü kaleci boşa çıkacak, onlar için nabız yoklanabilir. mesela west ham united’dan adrian san miguel del castillo, espanyol’dan roberto jiménez gago, standard liege‘den guillermo ochoa ve daha birkaç tane isim boşa çıkıyor. bu boşa çıkacak isimler de değerlendirilebilir.

    sonuç olarak muslera bu kulübün efsanesidir ama yeri asla doldurulamayacak bir oyuncu değildir. illa ki alternatifi bulunur, yeri doldurulur. şahsen benim şu an kulüpte en sevdiğim futbolcu kendisidir. kişiliği, duruşu, karakteri, profesyonelliği örnek alınası birisi ama; kendisi gibi oyuncularla, zamanı geldiğinde hele ki kulüp menfaatleri söz konusu olduğunda, doğru bir şekilde vedalaşmayı bilmeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın