resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1226
    buna alışık değil insanlar ama her kötü olayın bir suçlusu yoktur. ozan geçen sene fatih hocanın gözüne girdi ki oyuna bir iki kere soktu. sezon başı normalde kampa alacağından bahsetti. ama hiç birimiz ozan'ı tanımıyorduk. yavaş yavaş tanıdık ve beğendik.

    bu arada sezon başı oyuncunun önüne yeni sözleşme konmuş. 18 yaşındaki insanları saf(aptal), gelecek planları yapmayan insanlar olarak görmeyin. ben 23 yaşındayım ve bu sözlüğün geneli genç benim gibi. ancak benim şöyle bir gözlem şansım var. ben 4 senenin ardından üniversiteyi bırakıp bir daha sınava girdim. yani 17-18 yaşındaki insanlarla sınava hazırlandım, bu yaş insanlarla okul okuyorum. gayet gelecek planları yapan, büyük büyük idealleri olan adamlar. öyle hepsi nereye çekersen gidecek insanlar değiller. bu bahsettiğim sınıf arkadaşlarımdan bazıları fen liseliyi. bütün fen liselilerdi ve potansiyellerinin farkındaydılar. boğaziçinin tanıtım günlerine gittim her yerde fen liseliler vardı. (tm bölümlerinde bile.) bu insanların önemli kısmı nispeten iyi eğitim alan, zeki ve bunun farkında gençler. ozan bu profile uymasa yanındakilerden illa uyan vardır.

    bu sebepten sezon başı önüne konan sözleşmeyi imzalamayıp bir süre önüne bakmak istemesi gayet doğal. hatta doğru kararmış ki şu an çok daha iyi şartları yaratabilir kendisi için.

    dün bu sözlükte menajerler için köle tüccarı yakıştırması yapıldı. bu tarz bir eleştirinin olduğu yerde bir zahmet bu gençlere köleymişler gibi bir fikirle yaklaşılmasın. sırf genç diye istediğiniz sözleşmeleri yaptıramazsınız. kendi düşünce metodolojileri, vizyonları var ve aptal değiller. imzalaması veya imzalamaması bu yapının yani ozanın kararı. buna yönetici olarak da çok yapabileceğiniz bir şey yok.

    bu konuda yönetime getireceğim tek bir eleştiri var. twitter'dan yapılan açıklamanın yıkıcı olduğunu düşünmesem de çok daha yapıcı olmaya ihtiyaç var. ozan sayılsa da sayılmasa da daha doğru bir yapı olurdu.

    edit: bir iki kelam daha etmek istiyorum. ama çoğunu dün yazdığım için şöyle bırakayım. (bkz: #2570828)

    burada her zaman suçlu olmaz derken bu her taraf için geçerli. şu anda masada biri var mı, bu yaygara boşuna mı bilmiyorum. zaten benim derdim zihniyetle. diyelim masada başka takımlar var ve bütün bu yaygara boşuna değil. ozan da bir karar verecek. kimsenin onu ayıplama hakkı da yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın