resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 8985
    kurtarış istatistiğinin düşmesinde, form dişüklüğünden ziyade, takım savunmasının bozulmasının daha önde geldiğini düşünüyorum. kaç maçtır nerdeyse kaleye gelen ilk pozisyonlar gol oluyor. zaten kırılgan olan takım savunmamız, bu golden sonra iyice kopuyor, bloklar birbirinden uzaklaşıyor, konsantrasyonlar kayboluyor ve rakipler buldukları diğer fırsatlarda da savunmamızı çok rahat avlıyorlar.

    muslera da bu kadar kopukluğun içerisinde, konsantrasyon kaybı yaşıyor. maç içerisinde biraz takip ederseniz devamlı savunma oyuncularına uyarıda bulunmak durumunda kalıyor. özellikle de golü yediğimiz dakikalar ve biraz sonrasında. yani takım halinde savunma yapma konusunda bu sezon* takımımız sıkıntı yaşamakta.

    bununla birlikte topun devamlı bir savunma oyuncumuza çarpıp girmesi de tesadüf değil. savunmada yaşanan yerleşme ve müdehale problemleri kaynaklı. gerçi muslera kontrpiyede kaldığı için de eleştiriliyordu en son bu sözlükte. işte bu yerleşim ve müdehale hataları muslera'yı oldukça olumsuz etkilemekte. kendisi de hata yapabilir, yapmadı demiyorum. futbol hatalar oyunudur, kaleci ve savunma oyuncuları aslında daha az hata yapar ama onların hatasında gol yersin. bu yüzden göze daha fazla batar. hücum oyuncularının hatasında ise en fazla gol kaçar. ama burda bahsedildiği kadar sık hata yapmamıştır 2018-2019 sezonunda.

    muslera'nın eleştirilecek yönü yok mu, var. topu oyuna arada bir hatalı sokması, bazen geç sokması eleştirilebilir. ama hızlı ve doğru sokarak da kaç defa pozisyona sokmuş, hatta asist bile yapmıştır. diğer sorunu da yan toplara çıkıp çıkmama kararsızlığıdır. ama muslera oldum olası böyledir. hatta bence bu yönünü oldulça da geliştirdi. eskiye göre daha net kararla hareket ediyor. bu yönü bundan çok daha fazla düzelmez yani.

    bunların haricinde penaltı için ya da kontrpiyede kaldığı için eleştirilmesi son derece mantıksız. o konulara girmiyorum. bizim ligimiz açısından inanılmaz bir kaleci, heleki de rakiplerin kalecilerini izleyince. bize transferi ligte kırılma anlarındandır. böyle bir kaleciye, böyle bir karaktere sahip olduğumuz için inanılmaz şanslıyız.

    galatasarayıma çok yakışan, süper ligin en iyi kalecisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın