• 8991
    elimde seagate 1 tb'lık harici hdd var, bu arkadaş dün çalışırken işlem yapmamaya başladı yani bir anda gitti ve gelmedi.

    gereken ufak tefek yapılması gereken her işlemi yaptım, sonrasında içerisinden ufak bir bip sesi gelmeye başladı. araştırdığımda bu sorunun hard disk'in kafasının yani iğnenin plakasına takılmasından kaynaklandığını öğrendim.

    gerekli temiz ortamı olduğu kadarıyla sağlayarak hard diski açtım ancak kafanın (bilenler için burası) alt ve üst kısmının birbirinden ayrıldığını, aradaki filmin de koptuğunu gördüm.

    sonuç olarak çözümüm burada hard diskin kafasının değişimi olarak görünmekte. bu konuda bilgisi olan, daha önce yaptırmış vs. yazarlarımız varsa yardımlarını rica ederim. çünkü veri kurtarma adı altında bir çok firma çıkıyor ama bu tarz bir işlemi yapabilirler mi emin değilim. yurt dışında bir çok firma var adamlar işlemlerinin videosunu çalışma alanlarını vs. fotoğraflayarak sitelerine koymuşlar, güvenilirler yani. bizimkilerde böyle bir firma bulamadım, en ufak yardımlarınız bile çok işime yarar.

    şimdiden teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın