• 343
    hücumda fena değildik gerçekten ama defansımız yine sos verdi. tabii iç sahada daha iyi olmamız ve sivasspor'un da iyi olmaması bunda etkendi. sivasspor son 5 maçta nasıl 13 puan toplamış şaşırdım, çok savruk bir takım gördüm.

    neyse, çoooook uzun süre önce bahsettiğim gibi iki sprinter kanat oyuncusu bu takıma fazla. henry onyekuru ve garry mendes rodrigues birlikte oynamasına her zaman karşıydım. çünkü bu arkadaşların takım oyununa katkısı sınırlı oluyor. onyekuru bu bakımdan bir adım önde gerçi; pas alıp veriyor, takım oyununa katkı sağlıyor vs. garry ise son derece bencil ve tamamen kendine oynuyor. eskiden skor üretirdi, artık onu da yapamayınca hiç çekilmiyor. şu anda sol kanatta onyekuru bir adım önde; sırf bugün için konuşmuyorum, genel düşüncem bu. garry skor üretemediği zaman oynamaması lazım. belki duvar olacak bir forvet bulabilirsek eski garry olabilir. ancak ikinci kanat mutlaka sofiane feghouli gibi zeki bir kanat olması lazım. takım oyununa katkısı yüksek sprinter olmasa da, pas al veri yüksek, oyun zekası yüksek vs. bunların ikisini bir arada sağlayan bir kanat bizde yok malum, türkiye'ye de gelmez bu tip bir kanat. o yüzden artık bir kanat öyle bir kanat böyle kullanmalıyız. soso satılsa bile ikinci kanat bu özelliklerde biri olmalı. forvet transferi de şart bu arada, oraya hiç değinmiyorum.

    sinan gümüş felaketine hiç değinmek istemiyorum. net bir şekilde ilk 11 oyuncusu değil. daha önce de yazdığım gibi onun oynadığı maçlarda soso oynasa şimdi çok net ya liderdik ya da puan farkı 6 yerine çok daha azdı. şampiyonlar ligi'nde de daha iyi durumdaydık. adamın yarardan çok zararı var, 0 bile değil; eksilerde.

    orta alan ve forvetin takım olmasına ihtiyacımız var. kişi kişi yorumlamayayım, ilk önce takım olmayı öğrensinler sonra defolular daha net belirir zaten. 2 tane son derece saçma ve kopya gol yedik. bu tek bir kişinin eksikliğiyle açıklanamaz.

    güzel bir galibiyet oldu ama dediğim gibi sivasspor da kötüydü açıkçası. şimdi 'forvete gerek yok yahu, 4 gol attık' gibi saçma bir şey düşünmezler umarım. net forvet şart.

    mustafa kapı'yı da tebrik ederim, buradan sesimi duymaz ama yolu açık olsun dileyelim *
App Store'dan indirin Google Play'den alın