• 29
    muhtemelen zorlanacağımız ama kazanacağımız maç olacaktır. sivasspor ters takım, teknik direktör seçimlerinde ilginç kararlar alıyorlar ve genellikle aldıkları bu kararlar doğru sonuç veriyor. süper lig'e çıktıkları ilk sezon göreve karol pecze'yi getirmişler, başarılı olamayınca yolları ayırmışlardı. daha sonra hiçbir teknik direktörlük deneyimi olmayan bülent uygun'u takımın başına getirdiler, onunla birlikte bir ara şampiyonluk mücadelesi bile yaptılar. sonrasında yine türkiye'de takım çalıştırmamış muhsin ertuğral'ı hoca yaptılar. ardından yapılmış bir roberto carlos seçimi var ki nasıl karar aldılar, nasıl ikna ettiler bilmiyorum. sergen yalçın, okan buruk ve tamer tuna tercihleri de cesurca çünkü bu isimlerin teknik direktörlük kariyerlerindeki ya ikinci ya üçüncü takım sivasspor'dur. şimdi de hakan keleş'le birlikte iyi bir başlangıç yaptılar. hayatımın otuz senesini ankara'da geçirmiş ve sık sık ankaragücü'nün maçlarını izlemiş biri olarak hakan keleş'den bu konuda zerre ışık görmemiştim. ama dediğim gibi sivasspor'un bu hamleleri genelde tutuyor. tabi, bütün bunlar olurken başkanları hep mecnun otyakmaz isimli elemandı. az önce yukarıda anlattığım bülent uygun'la yaptıkları şampiyonluk mücadelesinde bile fenerbahçe'ye maç vermiş bir takım kendileri. başkanlarının geçirdiği şike sürecine girmiyorum bile. o yüzden, türkiye sınırları dahilinde en nefret ettiğim üç kulüpten biri sivasspor'dur.

    yine de bu nefretimize rağmen, paldır küldür saldırmadan, biraz temkinli başlasak iyi olacak. çünkü robinho, kone, torje gibi hızlı hucuma çıkabilecek oyuncuları var. hatta geçen sezon bir süre birlikte oynayan donk - fernando ikilisiyle bile başlayabiliriz. maçtan sonra özellikle ikinci yarı seriye gireceğiz ve güzel günler bizim olacak, bu sebeble sivasspor karşılaşması tam da 1-0 olsun bizim olsun maçı. biraz daha sakin, biraz daha kontrollü başlamamız gerekiyor.

    öte yandan, bir süredir tahammül sınırlarını zorlayan eren derdiyok ve yeterli gözükmeyen muğdat çelik'in galatasaray formasıyla son maçları olduğunu düşünüyorum. muhtemelen devre arasında iki santrafor alınacak, sinan gümüş iyileşecek, onyekuru toparlanacak, altyapıdan da takviye yapılıp eren derdiyok ve muğdat çelik ikilisi tarihin tozlu raflarındaki yerini alacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın