resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1960
    gençliğimin en iyi hocalarından birisidir. porto, chelsea, inter ve real madrid kariyerleri onun en iyi olduğu dönemlerdi.

    özellikle porto chelsea ve inter’de çok başarılıydı ve oynattığı futbol ve saha kenarında ki duruşu ona dünyada hayranlıklar kazandırdı. maçlardan önce verdiği demeçler, maç sonunda saha içine girip rakip taraftarları kışkırtması şüphesiz ki herkesin hoşuna gidecek şeylerdi.

    onun kariyerinin yavaşlama dönemlerini görmek beni bir hayli üzüyor açıkcası çünkü kendi deyimiyle hakikaten “special one”.

    real madrid kariyerinin son zamanları ve manchester united ile dibi gören kariyerini başka bir takımda tekrar toplayabilir mi bilmiyorum.

    mourinho’nun öncelikle yeni futbol düzenine ayak uyduracak bir sistem geliştirmesi lazım. takımlarında oynattığı futbol sistemleri artık işlemiyor. dünya futbolu artık çok hızlandı. birde premier lig gibi hız konusunda nirvana’ya ulaşmış bir ligde başarısız olması son derece kaçınılmazdı.

    eskiden olsa pogba gibi futbolcuların yiyebileceği bir hoca asla olmazdı artık o karizmasını ve saygısınıda yitirdi çalıştığı futbolculara karşı.

    umarım onu tekrar futbol sahnesinde kuralları yazan adam olarak görebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın