• 472
    şahane bir sezonun oynandığı lig.

    geçtiğimiz 5 belki daha fazla yılda hep bir ya da iki takım ağır favori olarak götürürdü işi; cavs, heat, spurs, warriors. hele ki son 4 sezonu baz alırsak, ligin başladığı gün warriors'ın nba şampiyonu olacağı biliniyordu bile. arada bir sezon lebron'lu cavs'in warriors'a karşı 3-1'den geri gelip 3-4'le şampiyonluğu göğüslediği seriyi saymazsak (2 sezon öncesi) gidişat hep buydu. bunu neye benzetebiliriz? mesela ligue 1. paris saint germain'in şampiyon olacağı lig başlamadan belliydi. hatta serie a'daki juventus dominasyonu da aynı şekilde...

    ancak bu sezon çok başka.

    şu an bir şampiyon gibi oynayan tek takım bana kalırsa toronto raptors lakin bu demek değil ki kanada temsilcisi önceki yıllarda olduğu gibi elini kolunu sallaya sallaya ipi göğüsleyecek, zira rakipleri de sağlam. milwaukee bucks'ın yunan tanrısı önderliğinde oynadığı basketbol büyük keyif veriyor misal. 76ers ve celtics irili ufaklı sıkıntılarla boğuşsalar da potadalar. batı konferansı zaten bambaşka bir boyut*. "kıyısından playoff yaparsa yapar" denen lebron'un lakers'ı batı konferansında kafaya oynuyor. duraklama hatta gerileme sekansına giren, takım için restleşmelerle hafiften gazı kaçan warriors yine de iddialı. clippers'ın, nuggets'ın, okc'nin yaptıkları, mavs'in doncic ile çıkışı ortada.

    şahsen bu sezon büyük keyif alıyorum nba takip ederken. benzer tatlı belirsizlik nhl'de de var ama bu başka entry'nin konusu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın