• 926
    (bkz: the last kingdom)

    pickledjuice ve martin mihael daha önce yazmış, ben de yinelemiş olayım.

    bernard cornwell isimli ingiliz yazarın "the saxon tales" adlı tarihi roman serisinden (11 kitap) uyarlama. imdb puanı 8.3. netflix'te 3 sezonuyla (toplamda 26 bölüm, her bölüm yaklaşık 55 dk) birlikte arz-ı endam etmekte. başroldeki karakter uhtred ragnarson tarihte gerçekten var olan uhtred the bold isimli savaşçıyı temsil ediyor. hikaye bu abimizin maceraları üzerinden dönüyor.

    vikings'in işlediği tarihle the last kingdom'ın işlediği tarih arasında birtakım belirgin farklılıklar mevcut. izlemeye karar verirseniz diye baştan belirtmiş olayım. yalnız sanıyorum ki esas doğru anlatım vikings'teki anlatım. history channel'ın bir projesi zaten vikings, the last kingdom netflix dizisi olsa da bbc çıkışlı ve her şeyden önce tarihi roman uyarlaması. bunun dışında küçük çaplı bir google araştırması da aynı şeyi söylüyor size; history channel bbc'yi döver.

    kostümler, oyunculuk ve savaş sahneleri harbi harbi başarılı. bana kalırsa banshee'yle benzer kaderi paylaşıyor underrated'lık konusunda. önerimdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın