• 20653
    birçok oyuncusu gereken katkıyı veremez durumdadır. bunun asıl sebebi kendini her koşulda hazır tutamayan oyuncuların bolluğundan kaynaklı. daha doğrusu, bu tarz eksik durumlarda hatasız ve yüksek kalitede oynayacak oyuncu sayısı azlığındandır yaşadığımız süreç. örnek vermek gerekirse, eren çok büyük tepki görüyor (çok haklı bir biçimde) fakat emre-belhanda-fernando üçlüsü eren'e gol attırır mı? kesinlikle attırır. fakat bu kadro yapısında eren'in bu çıtkırıldım oyunuyla gol atması mümkün değil. öte yandan eren'i formsuz yapan diğer faktörler de var. nedir? onyekuru ve rodrigues, ikisi de galatasaray'ın en bencil ve oyunu göremeyen oyuncuları şu anda. rodrigues'in "çek-vur" ve "sıfıra in" bütün rakiplerimiz çözmüş vaziyette zaten. bu da hücümda iyice etkisiz bir galatasaray yaratıyor.

    orta saha için bence çok fazla konuşmaya gerek yok. orta sahanın bel kemiği çökmüş durumda, fernando yeni yeni toparlanıyor, n'diaye çöktü, belhanda yeni sakatlandı, donk cezalı. yani ne cüretkar ne de skoru kontrol edebilecek hamle yapabilecek oyuncusu yok fatih terim'in. öne geçersiniz, donk'u alırsınız fernando'nun yanına, bakın bakalım rakip gol atabiliyor mu? fakat hamle yapamayacak kadar sıkıştık.

    savunmaya gelirsek, maicon acilen gitmeli ve denayer tarzında bir stoper almalıyız. aslında en güvendiğim bölge diyebilirim galatasaray futbol takımında savunma için. serdar-ozan-transfer-ahmet çok çok ideal bir stoper grubu. beklerde ise mariano yerine bir genç oynatalım cidden daha iyi. altyapıyı takip etmiyorum fakat gerçekten mariano bizim için bir şey yapmıyor. nagatomo-linnes-ömer bayram üçlüsü götürür orayı.

    peki ne yapmalı?

    8 aralık 2018 galatasaray çaykur rizespor maçında gördük ki feghouli oynayabiliyor. bariz oynuyor. bana kalırsa halen şampiyonluk şansımız var. bu nedenle sakatlıkların geçtiği varsaydığım ikinci devre için onyekuru kenara hamle oyuncusu pozisyonuna çekilmeli, eren aynı şekilde (bir-iki forvet takviyesine göre değişir eren'in durumu). emre-belhanda'dan kanatlarda verim alabiliriz zaten. rodrigues ise bir süre forma yüzü görmemeli. gerekirse feghouli ortada sağda emre solda belhanda oynarız. fakat hücum gücümüzü artırmak zorundayız. rodrigues'le şu anki sistemde oynayamıyoruz zaten.

    bir sitemim ise sözlüğe, bence ne fatih terim ne takım için çok ağır nefret püskürtmeye gerek yok. birincisi 2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçıyla ciddi biçimde ekarte edildik ve eksildik. ikincisi lig artık eski lig değil, "formayı koy kazanırsın" devri bitti. anadolu takımları profesyonelleşti. kaliteler birbirine yaklaştı, çok puan kaybı olur daha. yeter ki tamamen kopmayalım. fatih terim'de bir insan aynı zamanda, 10 maç takımdan ayrı kalmak onun da formunu etkiliyor ister istemez bence. eleştirilerimizi yapalım ama galatasaray'ın geleceğine zarar vermeyelim. hem hükümetin, hem tff'nin hem de kuşların istediği bu zaten. bizim işimiz destek vermek ve geleceğe umutla bakmak. galatasaray bu sezon yeni bir perdeyi açabilir. yeter ki biraz daha sabredelim. bu kadro beşiktaş'a vodafone arena'yı dar etti örnek olarak. bizim tam kadro halimizde ligde ezip geçemeyeceğimiz takım yok bence. az daha sabır canım sözlük yazarları, az daha sabır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın