• 56
    33 yaşındayım. 1992-1993 sezonundan itibaren ligi takip ettim. gördüğüm en anlamlı ve en büyük şampiyonluk tereddütsüz buydu.
    bu sezon için çok şey yazılmış zaten: döneme göre muazzam güçlü bir fenerbahçe, parasızlık, yeteneksiz bir ton adamla kurulu bir kadro vs.

    ancak öyle acayip iki şey yaşandı ki bu sezonda, işte o 2 şey bu sezonu ve şampiyonluğu bambaşka bir yere taşıyor.
    1) 33. haftadaki meşhur beşiktaş maçı. maç, inönü’de.
    90. dakika ve durum 1-1. tinercilerin “zalad gelsin sizi kurtarsın” tezahüratı devam ederken hasan kabze‘nin efsane göt edişi ve kısa bir sessizliğin ardından aynı tinerci grubunun “bu maçı satanın anasını ...” tezahüratları eşliğinde maçın bitmesi. hayatımdaki en orgazm dolu anlardan biriydi.

    https://youtu.be/-bPMqZM_l7E

    2) 14 mayıs 2006 gecesi. allah’ım ne geceydi allah’ım.
    götü arşa varmış, 31. haftadaki maçta kadıköy’de bizi 4-0 yenerek kendinden geçmiş fener taraftarının itinayla göt oluşu. 16 dakikalık unutulmaz bekleyiş, denizli’den gelen gol haberi ve “kalk appiah allah’ın dediği olur” vakasının gerçekleşmesi ile ilahi bir dokunuş geceye.
    tarihin en kötü kadrolarından biriyle şaka gibi ama tarihimizin en yüksek puanına (83) ulaşarak, tarihinin en iyi fenerbahçe kadrosunu geçip kavuşulan efsanevi şampiyonluk.

    https://youtu.be/uF-LR21i8Ro

    biliyorum, böyle bir sezonu birçoğumuz belki bir daha hiç göremeyeceğiz.
    şahit olan bizler ise nesiller boyu anlatmaya devam edeceğiz.
    unutmadan çok hürmetli eric gerets hocamın ellerinden öperim.
    var olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın