• 20611
    gerçekten bizim gibi dertliler mi merak ettiğim takımımdır. ben yabancı sınırına karşıyım ve bu yasağın engellenmesi için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. ancak yabancının serbest olması koşulu ile takımın kilit pozisyonlarında altyapıdan yetişmiş oyuncu da olması gerektiğine kanaat getirdim. çünkü camia bir savaş veriyor ama özellkle yabancı oyuncular bu konulardan ne kadar haberdar veya gerçekten umurlarında mı emin değilim. özellikle çoğu genç de olmadığı için olaya tamamen profesyonel bakıyor olabilirler ki onları asla suçlamıyorum. ancak futbol herhangi bir sektör gibi sadece iş ilişkisi kapsamında değerlendirilemez. manevi tarafı da bir o kadar önemlidir, en azından öyle olmalıdır.

    takım mühendisliği sadece taktik plan ile ilgili değildir. takım içi roller de önemlidir. takımda yıllardır bulunan artık efsane mertebesinde bir oyuncu, yıldız statüsünde bir oyuncu (genellikle yabancı olur), gelecek vadeden bir genç gibi rollere de dikkat edilmelidir.

    biz, galatasaray hangi deplasmanda olursa olsun baskı yiyince sinmez, skor ne olursa olsun geri düşse bile reaksiyon verir, haksızlığa uğramak onu daha da tehlikeli yapar diyoruz ama takım bu kültürün farkında mı?

    tüm futbolcular o takımın kültürünü özümsemiş olmalıdır. bu da en kolay, altyapıdan yetişmiş oyunculardan oluşan bir nüveye sahipsen oluşur. bu oyuncular gelen yabancılara da bu kültürü sirayet ettirir. daha sonra da melo gibi gerçekten galatasaraylı oyunculardan oluşan bir takım olursun. yabancı olmasına rağmen federasyon başkanı ile bile uğraşan oyunculardan oluşursun.

    tabii bu çok iyi yönetilmesi gereken bir durumdur. aksi takdirde yeniçeri ocağına dönme riski de vardır. ancak iyi yönetilirse 2000 ve 2012 galatasaray'ı gibi takım oluşur.

    burda çözüm asla yabancı sınırı değil. bu sınır ancak tarıkları ve erenleri çoğaltır. çözüm iyi yetiştirilmiş altyapı oyuncusudur. üstelik sadece futbolcu olarak değil karakter olarak da iyi yetiştirilmelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın