resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 9250
    türk futbol camiasının gördüğü açık ara en vizyonlu kişi, sadece bizim değil tüm ülke için de kaybedilmiş bir değerdir. ben kendisinin 1 gün bile taraftarla zıtlaştığını görmedim*, buna rağmen de ilginç bir şekilde her zaman en akılcı kararı soğukkanlılıkla alabiliyordu. bugün dev bir marka olan huawei'yi son anda forma sponsorumuz yapabiliyordu, son güne de kalsa ve hatta sonradan patlasa da kadroyu alternatifleri de olmak üzere birçok oyuncuyla güçlendirebiliyordu. basketbol federasyonuna şikeci hakemle hakkımızı yiyeceksiniz diyip takımı maça çıkarmama kararı alabiliyordu. haa basketbol demişken kendisi döneminde amatör branşlarda da boynumuzun bükülmediğini hatırlamak gerek.

    ünal aysal demek dik başlılık, cesaret, gurur ve doğruluk demekti, şeffaflık demekti, kurumsallaşma çabasıydı. gerçekten de yabancı takımları yenmek demekti. annemizin ligi dediği türkiye ligi umurunda bile değildi, fiko ve ali koç gibi über vizyonlu başkanların aksine lig onun için sadece bir araçtı. yabancı kuralından kurtulup şampiyonlar ligi kupasını getirmeyi ciddi ciddi gözüne dikmişti. bunları hedefleyen adama ne mi yaptılar? yabancı kuralını kaldırmayı veya esnetmeyi geçin, sırf başarılı olamasın diye daha da sıkılaştırdılar, guguk devletine yakışacak şekilde kitabına uygun sermaye artışı uygulamasına bir sefere mahsus olarak engel oldular, teknik direktörünü ayarttılar. cezalar yağdırdılar, tüm projelerinin önünü kestiler, sonrasında riva ve florya projeleri de dedeler tarafından kesik yiyince galatasaray'ın önünü açmak için bırakıyorum dedi. ne hikmetse o dedeler dursun gibi birine tam onay vermekten hiç çekinmediler.

    çok merak ediyorum, hani fatih hoca hayallerimiz dünyadan büyük falan diyor ya, acaba o hayallere kendi başına ulaşamayacağını öğrenebilmiş midir? yıllarca kendisi de dahil ünal aysal'ın başarılarda payı olmadığını düşünen birçok kişi vardı. acaba fatih terim o büyük hayallere mustafa cengiz, dursun, abdürrahim gibi düzen insanlarıyla ulaşamayacağını, bir süre sonra hayal bile kuramayacağını anlamış mıdır? umarım anlamıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın