• 383
    stadla ilgili son gelismeler su sekildedir:

    --- alinti ---
    1. stadın çatı montajı konusunda kullanılması planlanan vinç için stadımızdan sorumlu sayın işın çelebi'nin bahsettiği yıkma konusunda abartılan kadar büyük bir bölüm yıkılma durumu söz konusu değildir. yıkılacak bölüm sadece stadın araç giriş yolları üzerinde ki bordür alanlar ile stadın araç giriş kapısının yıkılması konusudur. ayrıca yükseklik farkından ötürü belki cafe - restaurant katındaki kat betonunda bir kısım yıkılabilir. ama asla kolon - kiriş yada duvar yıkılması durumu sözkonusu değildir. çünkü stad araç giriş kapısının genişliği vincin enine uygundur. bu sebeple vincin yatay ölçüleri konusunda problem sadece yol üzerinde mevcuttur. bu konuda da zaten kısa bir çalışma ile tekrar eski görüntü sağlanabilir. yani bu vinç öyle birçoğumuzun abarttığı kadar boyutlarda değildir. en büyük özelliği üzerinde 86 adet dolgulu tekerlek olması ve yaklaşık ağırlığı 160 - 200 ton civarında olması. vincin taşıyıcı kolları araç hareket halindeyken bile yaklaşık olarak 32 - 36 mt civarındadır. yollardaki bordür kırılması ise vincin manevra kabiliyetinin esnek olmamasındandır.

    2. stadımızda yaklaşık olarak 20 gündür aynı tempo devam etmektedir. çalışan personel arkadaşımızın sayısında çok az bir artış durumu sözkonusudur. fakat şunu söylemeliyim 15 aralıktan sonra gözle görülür bir personel artışı durumu olacaktır. 2li vardiya sistemine ise 1 - 15 ocak arasında geçilmesi durumu sözkonusu. fakat yinede gece temposu gündüz temposu ile aynı olmayacaktır. çünkü inşaatta kaba inşaat durumu sözkonusu olduğunda geceleri ne kadar aydınlatırsanız aydınlatın gündüz kadar iş asla yapamazsınız. bu sebeple şu anda da neredeyse ikili vardiya sistemi uygulanmaktadır. gündüz kalıp ve demir işçiliği, geceleri ise beton dökme çalışmaları yapılmaktadır. çünkü beton dökme işlemi için gün ışığına çok fazla gerek yoktur.

    3. kombine satışları konusunda normal ali sami yen stadındaki prosedür geçerli oalcaktır. şayet toki'nin varyap - uzunlar konsorsiyumu ile anlaşma sağlanırsa ağustos ayında başlayacak süper lig mücadelemiz 29 ekim'e kadar ali sami yen'de oynanacak ve 29 ekimden itibaren türk telekom arena (aslantepe ali sami yen) stadında oynanacaktır. fakat anlaşma durumu sözkonusu olmazsa ağustos - 29 ekim döneminde atatürk olimpiyat stadı yada inönü stadı'nda oynanacak ve 29 ekim itibariyle türk telekom arena (aslantepe ali sami yen) stadında oynanmaya başlanacaktır. fakat kombine fiyatlarında bir miktar artış durumu gözlenmesi muhtemeldir. lütfen bu konuda da hassasiyetimizi koruyalım ve takımımıza her zaman olduğu gibi can-ı gönülden destek çıkalım.

    4. v kolonların üretimi devam etmektedir. bu konuda yüklenici firma tarafından işlem takip edilmekte ve içi demir ve beton dolgulu v kolonları 1 ocaktan itibaren stadımızda göreceğiz. montajı konusunda da özel bir operatör grubu stadımızda olacaktır. ayrıca bu dönemde prekast montajlarıda alt katlardan başlanarak devam ediyor olacaktır.

    --- alinti ---

    toki ile varyap arasindaki yapilmasi gundemde olan anlasma ile ilgili aciklamar ise:

    --- alinti ---
    üstadım toki'nin yapmış olduğu anlaşmalar çerçevesinde, devlet kendi özsermayesi ile kesinlikle herhangi bir yatırım yapmaz. ürettiği proje çerçevesinde muhatabı olan kurum yada kişilerin özsermayeleri üzerinden projelerinin finansmanını sağlar. bu sebeple toki, varyap - uzunlar konsorsiyumunun tt arena stadına yapmış olduğu yatırımın bedelini mecidiyeköy ali sami yen stadından elde edeceği hakedişlerle ödeyecektir. şayet yüklenici firma ben 120 gün önceden paramı almak istiyorum derse galatasaray maçlarını belirtmiş olduğum stadlarda oynayacaktır. fakat galatasaray spor kulübüne bir jest niteliğinde bir anlaşma yapıp ben 120 gün sonrada alabilirim derse işte bu noktada biz mecidiyeköy'den tt arena tamamlandığında çıkacağız.

    burada tabi yine bir karşılıklı çıkar söz konusu... çünkü mecidiyeköy toki yapılaşmasının (rezidansların) projeleri toki tarafından ihale edilmek üzere. ve varyap - uzunlar konsorsiyumu bu ihalenin hem proje hemde uygulama safhasında yer almak istemekte ve toki ile arasındaki sempati ortamının bozulmaması için birçok konuya evet diyerek muhataplarının istekleri doğrultusunda projelerini şekillendirmektedir. bu sebeple varyap - uzunlar konsorsiyumu parasını geç almak yani galatasaray'ı mecidiyeköy'de 29 ekim 2010 tarihine kadar idare etmek düşüncesine daha yakındır. çünkü tt arena'dan kazanacakları toplam gelir 3 ise mecidiyeköy toki yapılaşmasının tamamlandığında kazanacakları toplam gelir 13 olacak. işin özü "kaz gelecek yerden asla tavuk esirgenmez"
    --- alinti ---

    http://www.ttarena.biz/...-takip-basligi/7368/
App Store'dan indirin Google Play'den alın