• 1148
    bugün galatasaray sözlük 10 yıllık geçmişiyle bir değer olarak var olabiliyorsa, kıymetli sözlük kullanıcıları ile birlikte ortaya çıkan bu değerin %50 paydaşı olan ekip. belli başlı kurallar, insiyatifler, tavırlar, yönlendirmeler... bunlar sözlüğe yön veren, sözlüğü sözlük yapan bir bütünün parçaları ve ne olursa olsun uygulanmak zorunda. en mutluluktan uçalım biz zamanlarda da, sinirden gözyaşı döktüğümüz anlarda da birilerinin bunları yapması gerekiyor.

    hem sözlük kuralları, hem de arayüz ve moderasyon menüleri gereği her türlü moderasyon işlemini bir gerekçe göstererek yapmak zorundadır. bu da her moderasyon işlemi için bir itiraz hakkını beraberinde getirir. kaldı ki gerekçeden bağımsız olarak her türlü geri dönüş kanalı açıktır. ancak ne itirazın, ne geri dönüşün ne de hak aramanın yolu ağza alınmayacak küfürleri sıralamak, tavır alarak birşeyleri inada bindirmek veya yalan yanlış/hatalı iddialarla çamur atmak değildir.

    bu kurallar birilerinin keyfini kaçırsa da, anlık sinirine hedef olunsa da, çamur atılsa da, insanların ölmüş annesine küfür edilse de uygulanmaya devam edilecek. çünkü galatasaray sözlük budur, bu kurallarla ve tavırlar var olmuştur. bütün bunlardan vazgeçildiği gün zaten ortada kalacak olan şey galatasaray sözlük olmayacaktır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın