• 6
    türkiye'ye üst üste 8 tane altın madalya getirdikten sonra dünya tekvando federasyonu tarafından ''yılın en iyi kadın sporcusu'' seçilmiştir.

    klasik geyik olarak: "futbol dışındaki sporlara epey az önemin verildiği ülkemizde gerçekten böyle bir başarı elde etmesi muazzam." demekle kalmayıp işi biraz daha derinleştirmek istiyorum:

    kendisi ilk entryde bahsedildiği gibi 2015'te daha 18'indeyken dünya şampiyonu olmuştu. şöyle bir twitter: https://twitter.com/iremyamany ve şöyle bir instagram: https://www.instagram.com/iremyamany/ sayfası var ki; abukluklardan ve dışavurumculuktan uzak minimal bir sporcu kimliği olduğunu gösteriyor irem'in. aynı zamanda hacettepe üniversite'si beden eğitimi bölümünde okuyor(du). ayrıca söylemlerine bakıldığında diksiyonu gayet düzgün ve yazım kurallarına dikkat eden kimliği de ortaya çıkıyor. yani, aslında bir sporcuda ne ararsınız ki. tamam tekvando, karete, bilardo vb. gibi ülkemizde gerçekten hiç önem verilmeyen sporlarda daha önce belki adını duymadığımız sporcularımız büyük başarılar getirdi. hepsini bir kenara koyalım ama insanın karakteri ve bu karakterini ortaya koyuş ya da diğer bir söylemle dışa vuruş biçimi önemlidir kanımca.

    not: socrates dergisinin sanırım temmuz ayında kendisiyle ilgili bir yazı vardı. tavsiye ederim.

    not 2: burayı okuyan kadın arkadaşlarımız vardır veya okuyan yoksa bile ilham alabilme potansiyeli olanlar vardır. bu arada sadece kadınlar da değil hepimiz ilham almalıyız. yani burada bir ayrımcılık gözetmiyorum fakat özellikle "feminizm, femi-nazi, kadınlar eziliyor muhabbetleri vb." muhabbetler ile yalnızca siz kendinizi eziyorsunuz kadınlar! siz işinizi iyi yapın emin olun bizden daha üstün olabilme potansiyeliniz fazlasıyla var. bu üstünlüğün ölçüsü nedir veya böyle bir üstünlüğün söz konusu olması kime ne katacaktır konusu ayrı fakat artık kabak tabı veren laflar bırakılıp yerini icraatlar almalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın