• 1793
    başkanlığını yaptığı dönemde beşiktaş'ı dibe vurduran, kulübün adının şike operasyonuna karıştığı sezon federasyon başkanlığına "seçilen" yıldırım demirören tarafından yönetilen futbolumuzun vitrini olan takım.

    yıldırım demirören döneminde milli takımda üç teknik direktörle çalışılmış, ikisini kendisi takımın başına getirmiş. galatasaray'la çok başarılı bir dönem geçiren fatih terim* ve galatasaray'la anlaşması gündemde olan lucescu.*

    teknik direktör seçimi gibi futbolcu seçimleri de sistemli ve akılcı: "futbola ilgisi yüksek milyonlarca gencimizi göz ardı et, avrupa'da yetişen türk asıllı futbolcuları toplamaya çalış." üst düzey gurbetçiler yetiştikleri ülkeleri seçerken, bize ikinci ya da üçüncü sınıf olanlar kalıyor. gerçi sorun değil, başarılı futbol ekolümüz sayesinde kalite açığını kapatabiliriz!

    tüm bu akıl ve ahlak dışı yapıyı eleştirmesi beklenen spor medyasının görevi de teknik heyet operasyonlarında ve futbolcu seçimlerinde pr yapmaktan ibaret.

    bu tablo yaşanırken insanların aklıyla dalga geçercesine, "milli takıma ilgi neden azaldı?" sorusuna yanıt aranıyor. yanıt belli, futbol bahane... ver mehteri!
App Store'dan indirin Google Play'den alın