• 526
    sonucunun müsebbibi çok büyük oranda hakemler olan maçtır.

    evet bizim takımın ve hocanın hataları var. taraftar ciddiyetsizlik yaparak takıma rehavet getirdi, ona da tamam. yönetim eli yüzü düzgün 1 tane forvet alamadı, ona da eyvallah.

    ama şu maçı makul gözlerle izleyen herkes maçın ikinci yarısında, özellikle biz 2. golü attıktan sonra fırat'ın her pozisyonda fener'e çalıştığını görebilir. bakın bu "ince ince doğrama" işi gerçekten çok ciddi bir iş. "ne olacak yeaaa belhanda yerden kalksaydı, muslera dikkatli olsaydı" değil konu.

    fener'in attığı 2 gol de birbirinden sorunlu. ilk golde henry faul yapmıyor. hadi faulü verdin. arkadaş o penaltı çok su götürür. 100 hakemden 90'ı vermez. ama işte fener'e bir penaltı mutlaka verilecekti arkadaşlar. bunu görün. pusuda bekliyorlardı. en ufak tereddütte çalınacaktı penaltı. o pozisyon olmazdı, başkası olurdu. ama çalınacaktı. öyle ya da böyle bir penaltı çalacaklardı. çalana kadar da fener'i bizim sahada tutuacaklardı.

    ikinci golde zaten çok bariz şekilde top valbuena'dan çıkıyor. "efendim belhanda yerde oturmasa, doğru pozisyon alsak" filan. tamam, doğru. ama arkadaş bu pozisyon olmasa bir başka pozisyon olacak. çünkü fırat yükleniyor. sürekli fener lehine hata yapıyor ve fener'i bizim sahaya sürüklüyor. bunlar tesadüf mü? bu pozisyon olmasa başkası olacaktı.

    amaç fener'in kaybetmemesiydi. bu şartlarda kazansaydı da olay büyüyecekti. maçı ortada bitirdiler. attığımız ilk gol tertemiz olmasına rağmen, inatla didik didik edilmesinin nedeni de buydu zaten. maçın başı diye yapamadılar bişey. çünkü tartışılacak bir pozisyon değildi. takdir hakkına filan gerek yoktu. fener'in penaltısını gören, skertel'in dirseğini görmedi mi? gördü. vermedi. takdir hakkını kullandı. vermedi. vermek istemedi. olay bu.

    evet biz daha iyi olabilirdik. ama biz zaten 2 sezondur dengesiz bir takımız. ne kadrodaki oyuncular yeterli ne de hoca bir oyun tutturabildi. ama zaten diken üstünde giderken neredeyse 65 dakika fener'e adım attırmayan takım, hakemin bir anda fener'i ittirmesiyle ve saçma sapan penaltıyla takım dağıldı. bu da çok normal.

    bu bir anadolu takımı maçı olsa kızabilirdim. ama formu düşük müşük, karşımızdaki fener. kaliteli ayakları var. boş alanda oldukça etkililer. biz de 2-2'den sonra gol için yüklendik. elbette pozisyon bulacaklardı.

    bizim takımın yetersizliği maçın 3-4 olmasını engelledi. ama bu bilinen bir şey zaten. 2-0'a getirmemiz bile çok iyiydi. zira gollerin birini donk serbest vuruştan, diğerini de linnes ceza sahası dışından attı. ceza sahası içinde zaten sıkıntılıyız. ama oyun olarak da fizik olarak da ezdik fener'i. eh haliyle pozisyon da verdik. ama 1-2 uzaktan şu dışında hiçbir şey yapamadı fener. ta ki penaltıya kadar. ikinci golü de dışardan attılar zaten. 2-2 olunca da bizim bütün konsantrasyonumuz dağıldı. yüklenmeye çalıştık ve pozisyon verdik.

    kısaca şu maçta takıma, hocaya, yönetime filan kızmak; zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışan fener'in ekmeğine yağ sürmek olur. tek vücut olup bu rezilliğe bir tepki göstermeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın