resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 8695
    öncelikle eleştiri her zaman iyidir, herkese de yöneltilebilir, yöneltilmelidir.

    2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçı'nda oyunu neredeyse fb kalecisi harun'dan daha fazla soğuttu. bunu çoğu zaman yapıyor. hatta aynı maçta bir pozisyonda epey bir bekleyip, tüm takımı ileri yolladı. sonra da ilginç şekilde yanlış hatırlamıyorsam geriye kadar gelen belhanda'ya verdi topu. oyunu bu kadar yavaşlatmasının özel bir nedeni var mı bilmiyorum. bu maç haricindeki çoğu maçta da topu alıp hızla oyuna sokmak yerine beklemeyi tercih ediyor.

    herkesin belirttiği gibi son zamanlarda özellikle çıkışlarda çok hata yapıyor. zamanlamadan çok karar vermede sıkıntı yaşıyor gibi. bu da zihinsel diye düşünüyorum, düşünmek istiyorum. en son maç olduğu için yine 2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçı'ndan örnek verirsem, penaltı pozisyonunu geçiyorum hadi ki o açıdaki topa çıkmaması gerekir, başka pozisyonda, yine çaprazdaki hiç olmadık bir topa gereksiz çıkıp kalesini boşalttı. antalya * ve schalke * maçlarındaki çıkışları da cabası.

    son olarak kaptanlık rolünü tam olarak yerine getirebilecek uygun meziyetlere sahip olmadığını düşünüyorum. muslera candır, kedidir, kaleciliği üst seviyededir ancak kaptanlık biraz da iç-dış faktörleri yönetmek, saha içinde rakibe hatta kendi oyuncuna diş göstermek, ağırlık koymak, söz geçirmek, liderlik de ister. muslera karakter olarak bunlara pek yatkın değil gibi geliyor bana.

    tüm bunlar dışında bu entryde bahsi geçen maçlar olmak üzere pek çok maçtaki pozisyonda görevini fazlasıyla yerine getirdiğini ve bize puan ve puanlar kazandırdığını belirtmekte fayda var.

    sadece böyle bir kalecinin zaman zaman bu basit hataları yapıyor olması bizi üzüyor. belirtmemiz o yüzden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın