resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.88
Uyruk:Portekiz
  • 2469
    20'li yaşlarının başında ve bir süre de ortalarında bu adam çok şatafatlı top oynuyordu. topu alıp sürekli spektaküler hareketlerle rakiplerini maymun etmişliği çoktur. aşırı süratliydi. topa da o denli hükmediyordu. özellikle baba rooney ile iyi anlaştığı zamanlarda (her ne kadar onun önderliğini kabul etmiş olsa da) bu çok gösterişli futbol çok kez işe yarıyordu.

    bazen de formsuz olurdu. işte bu durumlarda da gerçekten çekilmez olur, hatta o gün takımının top oynamasına da izin vermezdi. bunun tepe noktası da 2009'daki barcelona - man utd şampiyonlar ligi final maçıdır. o maçta hem bencil hem formsuzdu. rooney tek başına bir şeyler yapmaya çabalasa da gücü yetmedi.

    ronaldo sonraları vücut inşasına yöneldi. bu dönemde en azından saha içiyle ilgili olarak felsefî bir olgunluk ve bakış açısı da kazanmaya başladı. yine eskisi gibi bencildi ama artık bencilliği tam dozundaydı. yine eskisi gibi şahane goller atıyordu ama o şatafat bitmiş, futbolu gittikçe basitleşmişti. artık basit oynuyor, basit bir şekilde işini yaparak azamî katkıyı sağlıyordu. son iki sezonda da zirveyi gördü.

    bence muazzam bir başarı hikayesi. o sünepe, yeteneğine rağmen sahada ne yapacağını bilmeyen adam, alex ferguson'la birlikte başlayıp aşağı yukarı on yıl gibi bir sürede dünyanın en iyi iki futbolcusundan biri oldu.

    adam öyle bir çalıştı ki messi'nin 20'li yaşlarının başında ve ortalarında yaptığı her şeyi geç de olsa yapabildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın