• 519
    gitmesi gelmesi, eve varması gece 00'ı - 01'i bulan bir maçtan sonra sinirimin biraz azalıp sağlıklı hale bürünerek yorum yapmak amacıyla beklemek istedim.
    baştan söyleyeyim, 2-0'a kadar cesur, oynamaya teşvik eden tetitkçi fırat, ne olduysa 2-0'dan sonra başkalaşım geçirdi ve olmayan faullerle, saçma sapan kararlarla oyunu santim santim bizim alana yıktı. hani halk arasında "ince kıyım" dedikleri türden... bunu zaten birçok yazar arkadaşım dillendirdi.
    biz kendimize bakacak ve maça geçecek olursak, maçtan önce puan durumundaki pozisyonu ne olursa olsun, fener'in bize karşı farklı motive olacağını bekliyordum ama düşündüğümün aksine rakip puan durumundaki yerinin de etkisiyle maça oldukça haddini bilerek, hatları arasını fazla açmayarak temkinli başladı.
    biz ise yine haddinden fazla yavaş, yana oynayarak pozisyon üretemesek de en azından topun bizde kalmasını sağladık.
    fenerbahçe'nin kendi adlarına iyi yaptığı iş, skor 2-0 iken bile takım boylarını bozmadılar.
    biz 2-0'dan sonraki 5-6 dakikada oyuncularımız biraz akıllı olsa skoru 3-0'a getirir, rakibin gardını iyice düşürürdük.
    veya o sırada fatih hoca oyunu tutabilecek hamleleri yapabilseydi belki yine en kötü skoru korumuş olurduk.
    hakemin etkisini zaten konuşmaya gerek yok, bildiğimiz tetikçi ama buna rağmen bile 2-0'dan sonra o maçı aziz yıldırım da yönetse bu maç bu hale gelmez, gelmemeli. bu da işin başka boyutu..
    netice olarak, sene sonunda şampiyon olacaksak varsın bir fener galibiyeti eksik olsun, benim kabulüm ama şundan da adım gibi eminim ki aynı maç kadıköy'de oynanıyor olsaydı, ve fener oyunu 2-0'a getirseydi, o maçı en kötü öyle bitirir, skor bozulsaydı da emin olun artı yönde 3-0, 4-0 olarak bozulurdu, gerçi hakem de buna çanak tutardı, o ayrı.
    işte takım olarak da, taraftar olarak da, özetle camia olarak da bizim yıllardır yapamadığımız budur, öldürücü darbeyi bir türlü vuramıyoruz.
    sanuçta, öncesinde çok güzel bir kareografi çalışması olan, 2 de güzel gol attığımız bir maçı galip kapayamamak çok sinir bozucu, ama ne yapalım, adamlara can suyu olmak da bizim kaderimiz herhalde...
    neyse onlar da bununla avunadursunlar.. başka da bir motivasyonları yok zaten.
    bu arada ciddi ciddi küme düşme mücadelesi verebilirler, zira bu haftaya kadar ki bize rakip olan takımlar içerisinde fenerbahçe izlediğim en kötü takımdı gerçekten...
App Store'dan indirin Google Play'den alın