resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 8697
    kendisi olmasaydı babamız kim bilmezdik!!!1111

    arkadaşlar biraz abartmıyor musunuz? kimse muslera'ya kötü kaleci demiyor. kimse muslera'ya kin ya da nefret beslemiyor, kusmuyor.

    2015'ten beri istikrarsız performans sergiliyor. aksini iddia eden maçlarımızı izlemiyordur. elbette iyi maçları oldu, maç kurtardığı oldu. kendisinin performansı düştü dedik diye amatör kaleci seviyesinde demiyoruz. şu hali bile belki de ligin hala en iyi kalecisi olmasını sağlıyor. ligimiz ne kadar kaliteli, o ayrı bir tartışma.

    yan toplara çıkmayışı herkesin malumu. son shalke maçından 1 puan kurtardı. hepimiz hatırlıyoruz. aynı maçın başında penaltı yapmasına rağmen hakemin vermediğini de hatırlıyoruz değil mi? bir önceki porto deplasmanında yediğimiz golde de ciddi hatalı olduğunu biliyoruz değil mi? yani sadece kurtardığı puanları değil, verdiği puanları da yazmak lazım objektif olabilmek için.

    mesela penaltılarda son yıllarda inanılmaz kötü olduğunu düşünüyordum. eskiden bu kadar kötü değildi. transfermarkt sitesinden baktığım kadarıyla süper ligde geçen sezon* ve bu sezon* toplam 12 penaltıda kalemizde muslera varmış. son bursa maçında aytaç'ın muslera'dan seken topu gol yapmasını kurtarış olarak yazmışlar ama bana göre oyun içerisindeki penaltıları değerlendiriyorsak bu kurtarış sayılmamalı. bu durumda 12 penaltıdan 11'i gol olmuş. aytaç'ın golünü saysak bile 12 penaltıdan 10'ü gol olmuş. çok ciddi bir oran. avrupa liglerinin penaltıyı gole çevirme oranı aşağı yukarı yüzde 75 iken, son 1 buçuk sezonda bizim kalemizdeki oran yüzde 92.

    karakter olarak canımız ciğerimizdir ama profesyoneldir. para karşılığı oynamakta. yan toplardaki zafiyeti göze batmakta. hatalı çıkışlarıyla penaltılara sebebiyet verişi, riskli hamleler yapması yine ortada. ve oyun içerisindeki penaltılardaki kurtarış oranının düşüklüğü ciddi bir konsantrasyon eksikliğinin olduğu eleştirisini doğruluyor.

    3 yıldır düzelsin diye bekliyoruz ama düzelmiyor. sorun ne bilmiyorum. bunu bilecek kişi teknik ekip ve kendisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın