resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 8686
    eğer onun hatalarına rağmen son 8 haftaya 21-22 puan alınması durumunda şampiyon olacak bir şekilde girerseniz sizi şampiyon yapar. burada dikkat edilecek husus ise onun hatalarına rağmen cümlesi. çünkü son 8 haftaya kadar zaman zaman garip hatalar yapmakta. hatalı çıkışlar, çıkılmayan duran toplar falan.

    son 8 haftalarda öyle inanılmaz işler yapıyor ki herkes o yüzden başka bir gözle izliyor onu. mesela 2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçında eljif elmas'ın yaptığı vuruşu avrupa'nın büyük liglerinde 10 kaleciden 9'u yemez. ama biz izlerken bunu çıkartsa çıkartsa muslera çıkarırdı diyoruz.

    schalke'nin bundesliga'da da çok pozisyona girmelerine rağmen gol atmakta büyük sıkıntılar çeken forvetlerine dur dediğinde mesela yere göğe sığdıramayanlar oldu. oysa o kurtarışlarda %60 muslera becerisi varsa %40 forvet becerisizliği vardı. ve muslera o maçta da saçma sapan, skandal bi gol yedi. eğer topa vuran oyuncu ofsaytta olmasa muslera'nın kurtarışları değil avuçlarının içinden kaçırdığı top konuşulacaktı.

    2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçında kaybedilen 2 puanda bir çok sorumlu vardır. forvet almayan yönetim, hakem, taraftar hatta fatih terim. ancak futbolcu bazında en büyük suçlu muslera'dır. özgüveni kırık, 2-0 iken bile kalecileri zamana oynayan bir takımı amatörce ve gereksiz bir penaltı yaparak oyuna ortak etti ve bu bu sezon tehlike bölgesinden uzak olan bir rakibe yaptığı ilk penaltı da değil.

    kendisini çok seviyorum. ama bazı gerçeklerle yüzleşmek lazım. muslera 32 yaşına gelmiş 32 yaşına kadar üst düzey maçlar oynamış bi kalecinin yapmaması gereken çok acemice hatalar yapıyor ve bence bu onun en büyük eksisi. futbol hatalar oyunudur canı sağolsun. ama hata yapmış, rakibi durup dururken maça ortak etmiş bir kaleci başlığında kedidir kedi, dünyanın en iy 7. kalecisi, önündeki defansın suçu vs gibi argümanlarla savunulunca insan sinirleniyor. defans ne yapacak 2 kişiyle gelen rakibin tehlike bölgesinde bile olmayan adamını gidip indirmesin diye muslera'yı mı perdeleyecek?

    buffon'un, casillas'ın, van der sarr'ın falan bir sürü maçlarını izledim. hata yapmadılar mı? yaptılar. ama böyle tehlike bölgesinde bile olmayan bir adama gidip de penaltı yaptıklarını hatırlamam. muslera o yüzden hiç bir zaman sandığımız kadar büyük bir kaleci olmayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın