• 20339
    en büyük sorunu takım olamamak olan (fatih hoca malatya maçı sonrası da belirtmişti), bu nedenle (takımın tamamı olmasada bir kısmı) halı sahada oynar gibi oynayan takımımız. takım savunması yarım yamalak. dünki maç ya da geçen haftaki maça özel değil, sezonun geneline has bir durum. özellikle beklerimiz rakiple sürekli tek başlarına boğuşuyorlar. kaç maç dayanabilirler böyle ki dün görmüşsünüzdür bir pozisyonda linnes'in takati kalmamıştı koşamıyordu geriye. bu takımda en çok onların emeğine yazık diyorum her puan kaybedişimizde, sürekli git gel yapıyorlar maç içinde. bu takımın süper ligde en iyi olduğu bölge bekler belki de ama korkarım ki yorulmaya başlayacaklar.
    kağıt üstünde 4-1-4-1 oynuyor görünüyor takım ama esasen 4-3-3 ama ileri üçlünün kanat forvetleri özellikle rodrigues, yeterince savunma yardımı yapmıyorlar. sezon başından bu yana oyuncuların ortalama pozisyonlarına bakın, rodrigues en uçta ama kanatta en uçta. merkeze yakın uçta olur bir nebze anlarım; santraforun arkasına sarkmaya çalışıyordur, boşluk arıyordur, o nedenle en uçta görünüyordur derim. ama biliyoruz ki temel ve en çok aradığı pozisyon "kanatta alayım içe katedip şu arayayım". kanatta bekliyor o nedenle. nadiren geri gelip destek veriyor ya da pas istasyonu oluyor.
    fener maçının ilk yarısında bir pozisyonda ömer çıkarken bizim yarı sahanın orta-solunda topu kaybediyor. fener hücüma çıkarken yakın bölgede iki futbolcumuz (sanırım ndiaye ve rodri) gayet avmde gezer gibi pozisyonu izlediler. buna benzer pozisyonlar her maç oluyor.
    ne orta üçlümüz ne ileri üçlü (özellikle eren yokken) savunmada yerleşme ve yardımlaşma konusunda iyi değiller. bu nedenle az biraz atletik ve pas yapabilen takım (ligde kaçıncı sırada olursa olsun) bizim için tehlikedir.
    devre arası santrafor alsak da durum çok değişmez. fernando ve emre akbaba takıma geri döndüğünde oyun biraz daha iyileşebilir. ancak kısa vade de sinan-rodri ikilisinden en az birini yedeğe çekmek faydalı olabilir (henry-sinan-rodri den en az biri de denebilir). orta saha merkezde selçuk dışında alternatif yok, selçuk'un da ne durumda olduğu belli.
    fatih hocanın eli şu an çok zayıf. ozan gibi fiziği olan bir ortasaha alternatifi olsa altyapıdan, muhakkak kullanacağından eminim ama malesef o da yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın