• 276
    anadolu takımlarının, istanbul takımları artık kök söktürmesinin sebebi sadece yabancı sınırlamasıdır diyemiyorum. 14 yabancı kuralı ile eli rahatlayan anadolu takımları iyi kadrolar kurdular dememi bekleyeceksiniz ama demeyeceğim. sadece koşan, basan, ısıran ve futbolun doğrularını az buçuk yapan yabancılar aldılar yetersiz türk futbolcularının yerine.

    eskiden anadolu takımları az buçuk iyi türk futbolculara sahip olduğu zaman istanbul takımları tarafından yağmalanıyordu. 5, 6 yabancıyla da malumunuz vasat takım bile olunmuyor. istanbul takımları bir de kadrolarına 2, 3 iş yapacak yıldız yabancı futbolcu aldığı zaman işi götürüyordu.

    şimdi ise öyle değil. bakıyorum anadolu takımlara hepsi fizik olarak taş gibi. futbolun doğrularını da ellerinden geldiğince yapmaya çalışıyorlar. istanbul takımları ise sönmüş yıldızlarla oynayınca ortaya bu tablo çıkıyor. bakıyorsun yeni malatyaspor'un sağ beki issam chebake'ye, sahada mariano filho ile yarışsalar tur bindirir. mitchell donald'a bakıyorsun sahada ryan donk harici bütün futbolcuların birleşse adamdan dayak yer. senin futbolcuların yıldızı sönmüş, fiziken bitik sofiane feghouli, çıt kırıldım eren derdiyok falan. ankaragücü'ne bakıyorsun thievy bifouma diye bir adam koymuş kanada, fenerbahçe'nin sönmüş yıldızı mauricio isla'nın içinden geçiyor. ricardo faty var orta sahasında, fener'in orta sahasını eziyor. örnekler böyle sürer, gider.

    yani mesele yabancı sınırının kalkması değil sadece, ayrıca büyük diye tabir edilen kulüpler saçma sapan transfer politikaları. yoksa imkanları yine kısıtlı anadolu takımlarının. tek fark eskiden alışverişe gittiklerinde ürün az olduğundan ellerinde para olsa bile, onlardan daha zengin olanlar alışverişi çoktan bitiriyordu. ürün kötü de olsa, iyi de olsa alışveriş yapanlar karınlarını doyururken, yapamayanlar aç kalıyordu. şimdi zengin alışverişi yine yapıyor ve yine ürün kaliteli mi değil mi kontrol etmeden en güzel yemeği yapmaya çalışırken herşeyi mundar ediyor, imkanı kısıtlı olanlar ince eleyip sık dokuyup masaya bir tabak bulgur pilavı yanına da cacık yapabiliyor. olay bundan ibaret bence.

    (bkz: 28 ekim 2018 yeni malatyaspor galatasaray maçı)
    (bkz: 28 ekim 2018 fenerbahçe ankaragücü maçı)

    not: çapına bakmadan kadrosuna bitik yıldızlar alan antalyaspor'un da halini görmüştük geçen sezonlarda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın