resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 5931
    fatih hoca ilk geldiğinde takımı fizik açıdan çok iyi bulmadığını ve üst seviyeye çekmeyi çalışacaklarını belirtmişti. tudor ile fatih hocanın ekiplerinin antrenman metodları birbirinden farklı sanıyorum. çünkü, tudor daha çok koşu mesafelerine dönük fizik yüklemesi yaptırırken, fatih hoca sprintlere dönük yükleme yaptırıyor.

    igor tudor'un takımları iyi çalıştırdığını düşünüyorum, zaten tüm röportajlarında antrenmanda acı çekmekten bahsediyordu. bana göre büyük takımlar için fazla bile çalıştırıyordu, çünkü yıldız oyuncuları idare etmek zorlaşıyor o zaman. birkaç sakatlık oldu diye fatih terim'in ekibini eleştirmeye de gerek yok. hoca, 2000 yılında en büyük başarıyı kazanmasına rağmen, bu konuda da kendisini hep yenilemeye çalıştı. gerek euro 2008'de ve sonrasında scott piri ile çalışması olsun, gerekse şu an yanında doktor unvanı olan levent şahin ile çalışması olsun zaten bu konuya verdiği değer anlaşılıyor.

    açıkçası, igor tudor ile fatih hoca arasında nazik bir kıyaslama ve eleştiri yapılacaksa, ben "oyun planı" üzerinde dururdum. igor tudor, geçen sezon çok güçlü bir a planı yakaladı ve takım yeni olmasına rağmen bu oyuna iyi adapte etti ve sezona fırtına gibi başladı. ancak, rakibin önlemlerine karşılık b,c planları üretmekte veya oyuna hamleler konusunda zayıf kaldı zaten büyük maçlarda da sendeleyince, taraftar, yönetim, medya, rakip teknik adamlar vs. hepsi ile sorun yaşadı ve neticede gönderildi.

    fatih hocamın ise bu sezon güçlü bir a planı oluşturamadığını düşünüyorum. zaten bu sebeple çoğu maçta şapkadan tavşan çıkarmasına ihtiyaç duyduk. oyun planı anlamında ise, orta sahada baskı ile hızlı atak denemek ve ileriye anlamsızca top şişirmek dışında bir şey göremiyorum. kadro yapısının fatih hocanın aklındaki oyunu oynamaktan çok uzak olduğundan tabii ki farkındayım ama hocanın en takdir ettiğim özelliklerinden biri olan sorun tespiti ve deneye deneye çözüm bulmasını bu sezon henüz başaramamasına ve takımın mevcut oyununa üzülüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın