resim
Sébastien Pérez
Görev:Scout
Takım:Marsilya B
Yaş:50
Uyruk:Fransa
  • 113
    1998 yılında roy hodgson'ın blackburn rovers'a 3 küsur milyon pound karşılığında transfer ettiği unutulmaz sağ bek. o sezon sadece 5 maçta oynayabilmişken dizini hacamat etti. rehabilitasyon sürecini eski kulübü bastia'da geçirdikten sonra marsilya'ya geçti. 2001-2002 sezonunda yolu istanbul'a düştü ve 1998 yılından esintiler sunduğu bir sezonluk performansıyla damaklarda bir tat bilinçaltlarında epey tatlı anılar biriktirdi. galatasaray sonrası 4 sene daha top koşturup 33 yaşında futbola veda etti. daha doğrusu çimlerden plaj kumlarına geçiş yaptı...

    pek bilinmese de galatasaray forması altındaki performansı aslında eski günlerine dönmeye çalışan bir performanstı. bastia sonrası zaten canavar gibi top oynadığı fransa liginde devam etseydi ya da blackburn günlerindeki diz sakatlığı olmasa bir seviye daha atlayabilir miydi; tarihte bir ukde olarak kalacak.

    bu arada ligde sezon boyu sadece 1 gol atıp tüm takımın arif'i gol kralı yapmak için canını dişine taktığı yozgat maçında ben bu oyunu bozarım diyerek takır takır 2 gol atması, bir de nazire yapar gibi 2 golde de gidip ilk önce arif'e sarılması apayrı bir efsanedir.

    (bkz: 4 mayıs 2002 galatasaray yimpaş yozgatspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın