resim
Garry Mendes Rodrigues
Takım:Sivasspor
Mevki:Sol Kanat
Yaş:33
Boy:1.73
Uyruk:Yeşil Burun Adaları
  • 2084
    formsuz olduğunu düşünmüyorum 18/19 sezonu itibarıyla. derdi oynadığı bölgedir. rodrigues sol açık oynar ama takım geniş alan buluyorsa. rakip kapanıyorsa solda oynamak rodrigues'i içe çalım atmaya mecbur bıraktığından kolay savunulabilir hale getiriyor. çünkü bu adamın en büyük silahı hızı. kalabalık savunma içinde hızıyla iş yapamıyor.

    oysa en azından bize gol lazımken sağda oynasa çizgide rakip ile top arasına vücudunu koyup hızını kullanabilecek.

    ayrıca onyekuru sağ, rodrigues sol kanatta içe kateden oyuncu rolünde oynadığında takım daracık bir alanda sıkışıp kalıyor. rakip çok rahat defans yapıyor. antalyaspor topladığı onca puana rağmen ligin en çok gol yiyen takımlarından biri. evimizde zorla 1-0 yendiğimiz * erzurumspor da öyleydi. bu iki takıma karşı da müthiş bir kısırlık yaşadık hücumda.

    6 ekim 2018 antalya deplasmanında en iyi oynadığımız dakikalar rodrigues'in sağda onyekuru'nun solda görev yaptığı ilk yarının son dakikalarıydı. buna devam etmeli takım.

    geçenlerde bir anket vardı, bruma mı rodrigues mi diye. ben oyumu, dar alanda dahi çok kolay adam eksiltme yeteneğine sahip olmasına ve daha hızlı olmasına rağmen bruma'ya değil rodrigues'e verdim. çünkü iyi bir takım oyuncusu. ama bu sistemde bahsettiğim özellikleri nedeniyle bruma daha yararlı olacaktır. oyuncuları yapamayacakları görevlere zorlamayı bırakmalıyız. değerlerini ve verimlerini düşürüyoruz.

    herkes maçtaki maicon ve donk hamlesi nedeniyle hocayı çok övüyor ama o tavşan o şapkadan bir defa çıkar. bence takım kurgusu hatalı. fatih terim'in bu işe bir çözüm getirmesi şart. yoksa daha çok bu tarz değişiklik yapar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın