resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 340
    3 ekim 2018 porto galatasaray maçında ve 28 eylül 2018 galatasaray bb erzurumspor maçı sonradan oyuna girmiş, potansiyelli genç oyuncumuzdur. her iki maçta da kendisinden beklenilen etkiyi yapamamıştır.
    erzurumspor maçında 82. dk da oyuna girdi ve kalan kısa sürede 10 numara pozisyonunda yer aldı. yabancı olduğu bir pozisyon olan 10 numarada olması sebebiyle ve zaten takım iyi oynamazken girmesiyle herhangi bir etki yapamaması oldukça normal gözüküyor.
    porto maçında ise 86. dk da oyuna girdiğinde orta saha tandemi selçuk inan ve sofiane feghouli olmuş durumdaydı. girdiği kısa sürede bu orta saha tandemiyle, top kazanıp atak sürekliliği sağlamak çok mümkün değil.

    yunus akgün enerjisiyle, top kazanmasıyla oynayan bir oyuncu değil. dripling yeteneği kuvvetli, açık alan oyuncusudur. her iki maçta da açık alan bulamadığımız için etkisiz gözükmesinin bir diğer sebebidir.

    ülkemizde ki genç oyuncu yetiştirme ve ona güvenme işi geneli itibarıyla sorunlu zaten, herkes genç oyuncu oynasın istiyor. ancak kimse maç kaybetmekte istemiyor. ilk kaybedilen puandan sonra genç oyuncuların aleyhinde yazılmaya başlanıyor. adı üstünde genç oyuncu, kötü oynayacak, hata yapacak ve tabi eleştirilecek ancak her şeyi dozunda yapmakta fayda var.

    not: 18 yaş 88 günlükken şampiyonlar ligi grup maçlarına çıktığını hatırlamakta da fayda var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın