• 5666
    "maksadımız ingilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve bir isme malik olmak ve türk olmayan takımları yenmek." felsefesiyle kurulan ve kuruluş felsefesine uygun şekilde avrupa kupalarında mücadele eden kulüp.

    galatasaray'ın, şampiyonlar ligi* tarihindeki en başarılı on takıma karşı resmi müsabakalarda aldığı sonuçlar aşağıdaki gibidir:

    real madrid : 3 galibiyet, 4 mağlubiyet. bu maçların dördü şampiyonlar ligi çeyrek final maçları, ikisi şampiyonlar ligi grup maçları ve biri süper kupa finalidir.

    ac milan: 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik. maçların dördü şampiyonlar ligi grup maçları, ikisi şampiyon kulüpler kupası çeyrek final maçlarıdır.

    bayern münih : 1 beraberlik, 1 mağlubiyet. şampiyon kulüpler kupası 1. tur maçlarında karşılaşılmıştır.

    fc barcelona : 1 galibiyet, 2 beraberlik, 5 mağlubiyet. tüm maçlar şampiyonlar ligi grup karşılaşmalarıdır.

    liverpool fc : 1 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet. tüm maçlar şampiyonlar ligi grup karşılaşmalarıdır.

    afc ajax : avrupa kupalarında karşılaşılmamıştır.

    fc internazionale : avrupa kupalarında karşılaşılmamıştır.

    manchester united: 1 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet. şampiyonlar ligi ön elemesi ve grup aşamalarında karşılaşılmıştır.

    juventus fc : 2 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet. tüm maçlar şampiyonlar ligi grup maçlarıdır.

    benfica : 2 galibiyet, 1 mağlubiyet. iki maç şampiyonlar ligi grup maçı, bir maç avrupa ligi grup karşılaşmasıdır.

    efsaneleşen bu kulüplere karşı oynanan maçlarda toplamda 12 galibiyet, 12 beraberlik, 18 mağlubiyet alınmıştır. ikili rekabette benfica ve juventus'a karşı üstünlük kurulmuş, inter ve ajax'la karşılaşılmamıştır. liverpool ile atılan goller dahil tam bir eşitlik söz konusudur. birer galibiyet farkla galatasaray'dan üstün olan real madrid'in elinden süper kupa alınmış, m.united şampiyonlar ligi elemelerinde saf dışı bırakılmış, milan iki kez grup aşamasının dışına itilmiştir. ikili rekabette galatasaray'a üstünlük kuran takımlardan bayern ile karşılaşmalar eski tarihli olup*, sadece barcelona'nın net bir üstünlüğü bulunmaktadır.

    galatasaray'ın kupa bir'deki başarıları tek maçlık skorlardan ibaret olmayıp, defaatle son sekize kalınmış, bir kez de yarı final oynanmıştır.

    şampiyonlar ligi şampiyonluğu hedefi günümüz futbol ekonomisi göz önünde bulundurulduğunda hayalcilik olarak nitelendirilebilir. ancak galatasaray'ın kuruluş amacı bu hayali kovalamayı zorunlu kılmakta, elde edilen başarılar inancımızı diri tutmaktadır.

    http://www.wikiwand.com/...gi_finalleri_listesi
App Store'dan indirin Google Play'den alın